Galerii: Balta tegi hooaja avastardi sprindis, Nool kerkis Eesti kõigi aegade neljandaks teivashüppajaks

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli Spordihoones toimusid täna legendaarse treeneri Martin Kutmani kuuendad mälestusvõistlused kergejõustikus. Birminghami sise-MM-iks valmistuv kaugushüppaja Ksenija Balta tegi hooaja avastardi, võidutsedes 60 meetri jooksus ajaga 7,38.

31-aastane Balta sai eeljooksus kerge esitusega kirja aja 7,53. Ka mullu jooksis Eesti kiireim naine eeljooksus välja täpselt sama aja, ent toona oli finaalis tema tulemus 7,34. Balta nimele kuuluv Eesti rekord on 7,29 (2016 a.).

Robin Nool ületas teivashüppes 5.34 ja kerkis Eesti kõigi aegade edetabelis neljandale kohale. Oma eelmisel nädalal püstitatud tippmarki parandas 19-aastane noormees nelja sentimeetriga. Võrreldes eelmise aasta algusega on Nool parandanud rekordit juba 17 sentimeetriga. Eesti kõigi aegade edetabelis möödus ta Rein Sokust (5.33), ettepoole on jäänud veel vaid Valeri Bukrejev (5.85), isa Erki Nool (5.60) ja Ramon Lindal (5.36). Sise-MM-i norm on teivashüppes nii kõva kui 5.78, Berliini EM-ile pääsemiseks tuleb hüpata aga 5.55.

Jander Heil tõukas kuuli 18.43 ja Tähti Alver hüppas kaugust 6.09. Hans-Christian Hausenberg astus kaugushüppes viis esimest katset üle, ent püstitas viimasel Eesti hooaja tippmargi 7.49. Karel Tilga oli 7.25-ga teine ja Igor Sjunin 7.16-ga kolmas.

Richard Pulst võidutses 60 meetris 6,92-ga. Suvine juunioride EM-i kuues tõkkesprinter Johannes Treiel viis 60 meetri tõkkejooksus isikliku rekordi 8,02-ni. Reena Koll teivashüppes algkõrgusest 4.00 üle ei saanud, kuigi hüpetel oli kõrgust mitukümmend sentimeetrit enamgi. Lembi Vaher ületas 3.73. 

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles