Postimees Monte Carlos: Ogier või Loeb - kellele jääb Sebastienide duellis viimane sõna?

Merili Luuk, Monte Carlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier (vasakul) ja Sebastien Loeb on kahekesi noppinud viimased 14 MM-tiitlit. Sel fotol on mehed 2011. aastal mälemad Citroëni värvides. Kas ajalugu võib veel kunagi korduda?
Sebastien Ogier (vasakul) ja Sebastien Loeb on kahekesi noppinud viimased 14 MM-tiitlit. Sel fotol on mehed 2011. aastal mälemad Citroëni värvides. Kas ajalugu võib veel kunagi korduda? Foto: Torsten Blackwood/AFP/Scanpix

14 viimast aastat on autoralli MM-sarjas võidutsenud Sebastieni-nimeline prantslane – Loeb on tiitli võitnud üheksal, Ogier viiel korral. Ka Monte Carlo ralli võitude arvult jääb Ogier (5) veel nimekale legendile (7) alla. Kes on kohalike endi arvates aga parem?

Kaks päeva enne autoralli MM-sarja ametlikku algust kihab Gapi linnas asuv rallipark kui mesilastaru. Sel ajal kui sõitjad on veel rajaga tutvumas ning meeskonnad tegemas viimaseid ettevalmistusi, on nende autod ilusasti linnarahvale vaatamiseks väljas ning nii mõnigi perekond on tulnud kõige pisematega piiluma, mida uue hooaja autod endast kujutavad. Suurim tung on mõistagi M-Spordi telgi juures, sest kunagi ei tea, millal võib auto juurde tulla viiekordne maailmameister Sebastien Ogier isiklikult.

Ogier on Gapi linnakeses armastatud poiss, sest ta on siin sündinud ja üles kasvanud. 15. detsembril kutsus ta kõik kohalikud viie tärni peole, kus koos tähistati prantslase viite järjestikust MM-tiitlit. Rahvas oli sillas, sest kui tihti ikka oma asula poissi nähakse, rääkis Postimehele ürituse üks korraldajatest Blandine Mongellaz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles