Milline sporditäht suutis vormeliroolis Schumacherit šokeerida?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi Ferrari vormelit testimas.
Valentino Rossi Ferrari vormelit testimas. Foto: LORENZO GALASSI/AP/Scanpix

Michael Schumacher on seitsmekordne F1 maailmameister ja nägi oma 22-aastase karjääri jooksul kuninglikus sarjas nii mõndagi. Teda ei olnud lihtne üllatada. Endine Ferrari meeskonna mehhaanik Luigi Mazzola meenutas aga ühte juhtumit, kus sakslane tõesti imestusest arvutiekraani vahtis.

Aasta oli 2004 ja Schumacher oli just Ferrari meeskonna ridades võitnud karjääri seitsmenda MM-tiitli. MotoGP-sarjas jätkus samal ajal Valentino Rossi valitsemine – nüüdseks seitsmekordne tšempion pärjati tol hooajal oma neljanda järjestikkuse tiitliga. Ferrari otsustas itaallasele anda võimaluse proovida ringrajal kihutamist kahe ratta asemel neljal.

«Ma ei mäleta täpselt, kui palju teste me Valentino Rossiga Ferraris tegime. Kindlasti oli neid vähemalt seitse,» vahendab Mazzola sotsiaalmeedias jagatud meenutusi Crash.net. «Neist esimesel läks Valentino rajale ja läbis umbes 10 ringi. Viimasel oli aeg lihtsalt oivaline. Ma mäletan, et Michael Schumacheril, kes koos minuga telemeetriaekraani jälgis, oli šokeeritud, peaaegu uskumatu ilme.»

Schumacheri ametlikud kommentaarid pärast Rossi esimest testi, mille ringiaegu ei avaldatud, olid: «Muidugi võttis tal veidi aega, et sellega harjuda, aga ta oli päeva lõpuks väga muljetavaldav. Ma tean, et tal on veidi kogemusi kartidelt, aga kui võidusõit on sul veres, siis sa tead, mida teha.»

Michael Schumacher ja Valentino Rossi
Michael Schumacher ja Valentino Rossi Foto: Lapresse/SCANPIX

Rossi viimane testi Ferrari roolis oli 2009. aastal ning vaatamata oma suhtelisele kogenematusele näitas itaallane neil tihti aegu, mis olid võrreldavad tõsiste vormeliässadega. Väidetavalt oli Ferrari valmis 2007. aastal mehele ka lepingut pakkuma, kuid Rossi otsustas jätkata kahel rattal. Itaallase asemel liitus meeskonnaga Kimi Räikkönen, kes krooniti toona ka maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles