Kurioosum: Arsenali uus täht on sunnitud mängima kahe erineva särginumbriga

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrih Mhitarjan on nüüd Londoni Arsenali mängija.
Henrih Mhitarjan on nüüd Londoni Arsenali mängija. Foto: ANDREW YATES/REUTERS/Scanpix

Armeenia jalgpalli paadunud austajad peaksid veel veidi ootama, enne kui ostavad endale Henrih Mhitarjani nime ja numbriga Londoni Arsenali särgi. Nimelt peab poolkaitsja oma esimesel hooajal uues klubis selga tõmbama kahe erineva numbriga mänguvormi.

Mhitarjan liitus Arsenaliga vahetustehingu käigus – Alexis Sanchez reisis Inglismaa pealinnast põhja ning temast sai Manchester Unitedi pallur. Armeenlane sai Sanchezilt päranduseks särginumbri «7», mida ta jääb ilmselt kandma kogu oma Arsenali karjääriks. Välja arvatud tänavused mängud Euroopa liigas.

Mhitarjan esindas Unitedit tänavu 11 Premier League’i matšis, korra liiga- ja Inglismaa karikasarjas ning käis neli korda platsil ka Meistrite liigas. Mängiks Arsenal traditsiooniliselt kõige kõrgemas eurosarjas, Mhitarjan seal väljakule tulla ei saaks. Kuid üle aastakümnete ei jõudnud Londoni klubi Meistrite liigasse ja lööb tänavu kaasa aste madalamal ehk Euroopa liigas. Seal saab poolkaitsja väljakule tulla, aga mitte «7» kandva särgiga.

Nimelt on Euroopa jalgpalliliidu UEFA reeglites sees punkt, mis ütleb, et ühel eurohooajal tohib kindlat numbrit kanda vaid üks jalgpallur. Sanchez käis Arsenali eest alagrupiturniiril väljakul ja seega on Mhitarjan sunnitud Euroopa liigas, kus Arsenal kohtub 32 parema seas Östersundi klubiga, valima endale uue numbri. Milline see olema saab, pole klubi veel teatanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles