Vormelitäht lubas, et tulevikus saab temast rallisõitja (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Sainz
Carlos Sainz Foto: PHOTO 4/imago/Crash Media Group

Monte Carlo rallil näeb esmakordselt ralliradadel Carlos Sainzi. Mõistagi mitte kahekordset WRC maailmameistrit ja värsket Dakari ralli tšempioni, vaid tema Renault F1 tiimis kihutavat poega. Esialgu sõidab noormees VIP-auto roolis, kuid tulevikus plaanib ta käia oma isa jälgedes.

«Praegu on minu karjääris veel liiga vara, et rallisid sõita, aga tulevikus teen seda hobina,» ütles noorem Sainz, kes liikus mulluse hooaja keskel Toro Rosso tiimist Renault ridadesse. «Olen oma isaga palju harjutanud. Meil on maakodus ralliauto, nii et sõidame sellega päris tihti kruusateedel ja ma õpin jätkuvalt üpris palju.»

Hispaanlane mõistab oma plusse ja miinuseid rallisõitjana: «Minu nõrgim külg on usutavasti rajalegend. Ma olen ringrajasõitja ja mul puudub vastav kogemus. Isegi kui isa mind õpetab, on seda väga keeruline omandada.

Mis puutub temalt õpitud oskustesse, siis olen sõitnud päris palju lumel ja jääl aga ka mõnel väga kenal asfaldikatsel.»

Lisaks kahele MM-tiitlile on vanem Sainz ka kolmekordne Monte Carlo ralli võitja. Nüüd astub poeg tema jälgedes – küll mitte päris võistluskiirusel kihutades, kuid mägiteed on riukalikud ka veidi aeglasemalt liikujale. «Olen oma isalt selle kohta nii palju kuulnud: kui keerulised on katsed, kuidas tingimused võivad hetkega muutuda lumest vihmaks või eredaks päikesepaisteks.»

Noorem Sainz tõdes, et tulevikus ihkaks ta isa kombel proovida ka Dakari rallit. Vanem ise hea meelega võsukest aga sinna ei lubaks, sest tegu on väga ohtliku võistlusega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles