Vutikuninga Jari Litmaneni kingitus Eestile

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari Litmanen
Jari Litmanen Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

Soome jalgpallilegendi Jari Litmaneni suu tõmbus eile Lausanne’i konverentsikeskuses muigele. Ta oli just loosinud Eesti koos Soomega ühte Rahvuste liiga alagruppi. Ilmselt naeratasid ka paljud Eesti jalgpallisõbrad, sest juba tuleval sügisel saab näha kahte Eesti-Soome jalgpallimatši. 

«Rääkisime soomlastega, et niikuinii oleme ühes grupis ja saame mängida. Näe, olemegi,» võttis Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim kokku eilse Rahvuste liiga loosi. Koos Soomega kuulub Rahvuste liiga kolmanda tugevusgrupi teise alagruppi veel Ungari ja Kreeka.

Tegelikult loositi algselt Eesti alagruppi Kreeka asemel Norra, kuid Rahvuste liiga reeglid ei lubanud kolme põhjamaad ühte alagruppi. «Me oleks soomlastega võinud saalis püsti tõsta ja öelda, et meile norralased sobivad – oleks olnud tore põhjamaade alagrupp. Aga kardetakse seda külma ilma,» naeris Reim.

Värsketest alagrupikaaslastest on Eesti hiljuti mänginud nii Soome kui Kreekaga. Põhjanaabritele jäi Eesti mäletatavasti novembris Helsingis peetud sõprusmängus alla 0:3. Kreekaga mängis Eesti lõppenud MM-valiksarjas võõrsil 0:0 viiki, kodus tuli 2016. aasta oktoobris vastu võtta 0:2 kaotus. Ungariga kohtus Eesti viimati 2014. aasta MM-valiksarjas, kus kodus saadi 0:1 ning võõrsil 1:5 kaotus.

Võrreldes näites Leeduga, kes kuulub samasse gruppi Rumeenia, Serbia ja Montenegroga, läks Eesti koondisel loosiga hästi. «Kuid seda, kas oli hea grupp, näeb alles novembri lõpus, kui mängud peetud,» kommenteeris Reim ning lisas, et Eestit võib alagrupis pidada mustaks hobuseks. «Meie jaoks nõrkasid vastaseid ei ole. Tuleb võidelda igas mängus punktide eest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles