Kuldar Sikk teeb autoralli MM-sarjas ajalugu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldar Sikk
Kuldar Sikk Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kuldar Sikk teeb tänavu Eesti ralliajalugu, kui sõidab oma 100. MM-ralli. Sikk võistleb sel aastal koos noore sõitja Ken Torniga JWRC-sarja arvestuses.

«Ma ei ütleks, et see oleks tulemus. Ühest küljest on see olnud nii pikaajaline töö ja tähendab, et olen olnud selles asjas hästi kaua sees. Ja võib-olla olen olnud ajaliselt teistest eest – minu paar rallit aastas on viinudki sajani. Mul on olnud hästi palju meeldivaid emotsioone ja ägedaid meenutusi, olen kohanud palju huvitavaid inimesi. Juuksed pole veel halliks täinud – nii palju pole see järelikult stressi tekitanud,» rääkis 38-aastane Sikk Kuku raadiosaatele Powerstage.

Monte Carlo rallil on Sikk samuti kohal, kuid mitte otseselt kaardilugejana. Nagu viimasel ajal tavaks saanud, teeb ta koos Martin Kanguriga Ott Tänaku ja Martin Järveoja kiiruslegendi hädavajalikud muudatused. Sikk tunnistas, et kuigi tööd on omajagu tehtud, ei soovita ta seda isegi oma vaenlasele.

«Eks ta ole närvesööv ja pingeline, eriti Monte Carlos oma eripäraga,» sõnas ta. «Kui oled katse ära teinud, siis võib tulla näiteks uudis, et katse alguses hakkas just lund või vihma sadama ning kogu töö pole enam täpne! Aga on ka neid olukordi, kus asjad on hästi läinud. Ilma vastu ei saa keegi, siis muutuvad need olud kõigile,» selgitas ta. 

Oma 100. ralli peaks Sikk sõitma Korsikal, kus oodatakse temalt panust ka Tänakule-Järveojale. Kuidas probleem laheneb, on veel ebaselge. «Kindlasti pole see lihtne otsus, tahaks, et kõik oleks rahul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles