Eesti suusahüppajad said olümpiale veel kaks pääset

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Nõmme.
Martti Nõmme. Foto: Tairo Lutter

Eesti suusahüppajad said hea uudise: kui seni oli Pyeongchangi olümpiamängudeks Eestile eraldatud üks koht, siis nüüd anti kaks veel juurde.

Artti Aigro kõrval pääsevad seega olümpiamängudele ka Martti Nõmme ja Kevin Maltsev. Eesti sai lisakoha tänu sellele, et lisasportlase seas oldi teisena «joone all». Kuna üks koht vabanes Venemaa ja kaks kohta Šveitsi arvelt, tehti esmalt pakkumine prantslastele, kes ütlesid võimalusest ära. Kahe allesjäänud vaba koha arvestuses olnuks esimene valikuõigus šveitslastel ja prantslastel, ent kuna nemad olid juba lisakohtadest ära öelnud, jõudiski järg Lõuna-Korea ja seejärel Eesti kätte.

Küll aga ei tulnud sama häid uudiseid kahevõistluse kohta: sealt Eesti lisavõimalust ei saanud. Meeskonnavõistluses Eesti sestap osaleda ei saa, olümpiale sõidavad tõenäoliselt Kristjan Ilves ja Karl-August Tiirmaa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles