Põnevusmängu võitnud Halep pääses finaali, tiitlinimekiri saab täiendust

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simona Halep jõudis Austraalia lahtistel esmakordselt finaali.
Simona Halep jõudis Austraalia lahtistel esmakordselt finaali. Foto: SAEED KHAN/AFP/Scanpix

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste naisüksikmängu poolfinaalis alistas maailma esireket Simona Halep ülimalt tasavägises kohtumises sakslanna Angelique Kerberi 6:3, 4:6, 9:7.

Halep juhtis seejuures ka teises setis 3:1, ent Kerber võitis järgmisest kuuest geimist viis ja viis mängu otsustavasse setti. Seal murdis Halep sakslanna servi seisuks 5:3, ent ei suutnud võimalust ära kasutada ja kaotas kohe oma servigeimi. Kerber jäi oma servil uuesti 15:40 taha, ent päästis mõlemad matšpallid ja viigistas seisu.

Kõigest kaks geimi hiljem oli Kerberil endal kaks matšpalli, kuid nüüd suutis Halep raskest seisust välja tulla ning viimaks ka kogu mängu enda kasuks pöörata. Kohtumine kestis lõpuks kaks tundi ja 20 minutit.

Halepi võiduga sai selgeks veel kaks asja. Esiteks saab turniiri võitja lisaboonusena esmaspäeval avaldatavas tabelis maailma esinumbri tiitli. Kaotuse korral pidanuks praegune esireket Halep igal juhul loovutama esikoha oma finaalivastasele Caroline Wozniackile, kes oli teises poolfinaalis üle belglannast Elise Mertensist.

Teiseks saab naiste tennis aga uue slämmiturniiri võitja, sest ei Halep ega ka Wozniacki ole varem selleni küündinud. Wozniackil on kirjas kaks finaalikaotust US Openilt (2009. ja 2014. aastal), Halepil Prantsusmaa lahtistelt (2014 ja 2017). Omavahel on varem kohtutud kuus korda, Wozniacki on võitnud neli ja Halep kaks matši. Seejuures on Wozniacki peale jäänud kolmel viimasel korral, viimati aastalõputurniiril koguni 6:0, 6:2. Slämmiturniiril pole rumeenlanna ja taanlanna aga seni vastamisi läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles