Postimehe video: kuidas mahuvad kaheksa MM-tiitlit ühte Yarisesse?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul saab ametlikult alguse Monte Carlo ralli ja sellega ka uus WRC-hooaeg. Enne aja peale kihutamist tehti täna rallimasinatega aga lustisõitu – kaardilugejad kupatati autodest välja nende asemel istusid ralliässade kõrvale VIPid.

Nagu videost näha, saatsid Hyundai ja Citroeni meeskonnad külalised lustisõidule oma esipilootidega – rooli taha istusid vastavalt Thierry Neuville ja Kris Meeke. M-Sport oli välja pannud oma kolmanda sõitja ehk Bryan Bouffieri. Toyota poolt meenutas möödunud aegu aga tiimiboss Tommi Mäkinen isiklikult.

Sealjuures oleks Mäkinen võinud roolimise ka oma VIP-külalisele usaldada, sest tema kõrval istus masinas teine legendaarne Soome ralliäss, Juha Kankkunen. Kahe peale kokku oli autos seega kaheksa MM-tiitli jagu kogemusi. Kankkunen Monte Carlos kunagi võidurõõmu mekkida ei saanud, Mäkinen suutis seda aga neljal korral.

«Nautisin seda väga. Ma ei usu, et olin eriti kiire, aga arvan, et pakkusime publikule vahva etenduse,» võttis Mäkinen sõidu kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles