Hea uudis: Kristjan Ilvese hüppevorm on tõusuteel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Romina Eggert/Suusaliit

Kui eelmise nädala Chaux-Neuve MK-etapil sai murelikult küsida, mis on juhtunud meie kahevõistlejast olümpialootuse Kristjan Ilvese suusahüppevormiga (kvalifikatsioonis 33., võistlusel 15. koht), siis sel nädalavahetusel Austrias Seefeldis toimuva etapi eel näitas eestlane juba ilusamat õhulendu.

Alates homsest on Seefeldis kavas üha kurnavamaks muutuvad individuaalvõistlused. Reedel suusatatakse pärast hüpet viis, laupäeval 10 kilomeetrit ning pühapäeval teeb iga võistleja kaks hüpet, millele järgnevad 15 kilomeetrit murdmaarajal.

Täna oli kavas eelvõistlus, mille tulemust arvestatakse, kui õigel võistluspäeval pole hüpata võimalik, ning seal sai Ilves 103-meetrise õhulennu ja 124,9 punktiga 12. koha. Märgid võistluse eel on positiivsed, sest eestlase tulemus läks iga kord mäest alla tulles üha paremaks: treeninghüpetel kandus Ilves 95,5 ja 99 meetri kaugusele.

Karl-August Tiirmaa hüppas 90 meetrit ja teenis 99,9 punkti, mis andis eelvõistlusel 40. koha. Ka temale oli tegu pikima mõõdetud hüppega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles