Postimees Monte Carlos: Latvala andis Tänakule teada, mida kolleeg-konkurendilt ootab

Merili Luuk, Monte Carlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monte Carlo ralli.
Monte Carlo ralli. Foto: Toyota GAZOO Racing

​Toyota rallimeeskonna kogenuim sõitja Jari-Matti Latvala rääkis Eesti ajakirjanikele, et Ott Tänaku lisandumine on võistkonda toonud lisaks värsketele ideedele ka uusi abilisi. «Meil on nüüd Eesti ilmaennustaja (Hannes Tõnisson – toim) ja lisaks on Otil väga hea treener»

Latvala sõnul on Tänaku meeskonda sissesulamine läinud edukalt. «Pärast Austraalia rallit sõitsime Jaapanisse ning seal ta küsis meeskonna ja auto kohta. Üritasin talle tagasisidet anda ning tundus, et see aitas,» räägib Latvala. «Ühtlasi tegi Ott eelmisel aastal autoga tutvumise nimel minust ja Esapekkast rohkem testisõite. Üldiselt on meie meeskonnas väga palju eestlasi ning tundub, et ta tunneb ennast nagu kodus.»

Latvala, kes möödunud aastal samuti tiimivahetuse läbi tegi, kinnitas, et Tänakule on aega antud. Ühtlasi andis ta eestlasele nõu – tähtis on olla avatud. «Mina tahan olla kõige suhtes avatud. Me võime küll katsetel üksteisega võidelda, aga tiimi sees ei tohiks olla saladusi. Teiste eest millegi varjamine ei aita mitte kedagi. Seda ütlesin ka Otile, et sellist õhkkonda peab hoidma. Eelmisel aastal oli meil nii meeskonna kui ka sõitjate vahel väga hea fiiling ning selle jätkumine on vajalik. See on meeskonnatöö!»

Milliseks hindab mees Eesti-Soome kolmiku – Latvala, Tänaku, Lappi – tiitlivõimalusi? «Meie eesmärk on teha hea hooaeg, mis aitaks meeskonnal tiitli nimel võidelda. Loomulikult pole see nii lihtne – Hyundai on jätkuvalt kõva konkurent, eriti eelmisel aastal jäi neil päris vähe puudu. Väga tähtis on, et meie autodel poleks probleeme ning meie sõitjad ei teeks vigu. Kõik võimalused on meie endi kätes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles