Tänaku kokkuvõte avapäevale: rehvivalik oli liiga optimistlik

Merili Luuk, Monte Carlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Toyota GAZOO Racing

Ott Tänak sõnas Monte Carlo ralli avapäeva kokkuvõtteks, et esimesel kiiruskatsel oli tal ja kaardilugeja Martin Järveojal õnne, et nad pääsesid vaid 38-sekundilise ajakaotusega. Seejärel saadi auto seadistus etemaks ning sellest paranes ka enesetunne.

«Ilmselgelt oli tõeline Monte Carlo ralli algus – väga keeruline,» kommenteeris Tänak aneljapäevast kahte kiiruskatset, kus läbiti üle 60 võistluskilomeetri. «Esimesel katsel olid paar esimest kilomeetrit päris kuivad ja üllatusi eriti polnud, aga siis oli teel jääkilp peal. Teine või kolmas kurv jäisel jupil käisin korraks väljas – kiirus oli väga-väga madal, aga vasak esiratas jäi lumevalli kinni ja see tõmbas masina sisse. Pidin seisma jääma ja tagurdama, et uuesti liikuma saada. Muidu oleksin sinna kinni jäänud. Läks veidi õnneks.»

Kokku tegi Tänak avakatsel kaks piruetti ja ajakaotust Sebastien Ogierile tuli 37,9 sekundit. Saarlane siunas oma rehvivalikut – ta läks teele nelja kõvema ning kahe pehmema seguga asfaldirehviga, kuid jääl töötasid just viimased paremini. «Meie rehvivalik oli võib-olla liiga optimistlik – need ei töötanud neis oludes väga hästi, olid liiga kõvad.»

Teisel kiiruskatsel näitas meie mees aga kolmandat aega ning on üldarvestuses viies – täpselt meeskonnakaaslaste Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala vahel. «Teise katse eel muutsime veidi vedrustuse seadeid, sellest paranes auto tasakaal ja ka enesetunne,» nentis Tänak.

Tänaku auto esiosa sai veidi ka kannatada
Tänaku auto esiosa sai veidi ka kannatada Foto: Merili Luuk

Reedel ootab ees juba täispikk võistluspäev ja hoopis teistes tingimustes, sest päikest ilmataat ralliässadele ei näita. «Homme on ilm väga teistsugune. Tuleb vaadata, milline info meil on ja selle põhjal tegema õiged otsused,» ei avanud eestlane õhtul tehtavate seadistusmuudatuste sisu. «Eks näis, mis saab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles