ROK lubab olümpiale 169 neutraalset venelast, Sotši tähed eemal (2)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president kinnitab Sotši olümpia järel lühirajauisutaja Viktor Ani rinda ordenit. Kui mitme sportlase puhul Putin seda pärast Pyeongchangi mänge teha saab? Või kas üldse?
Venemaa president kinnitab Sotši olümpia järel lühirajauisutaja Viktor Ani rinda ordenit. Kui mitme sportlase puhul Putin seda pärast Pyeongchangi mänge teha saab? Või kas üldse? Foto: SPUTNIK/REUTERS/Scanpix

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) andis teada, et kahe nädala pärast algavatel Pyeongchangi olümpiamängudel osalemiseks sai rohelise tule 169 Venemaa sportlast. Starti pääsevad nad kõik neutraalsetena, olümpialipu all.

Täpse nimekirja avalikustab ROK homme, laupäeval. «Kutseid saab ametlikult edastada alles OARi («Olympic Athletes from Russia» ehk «olümpiasportlased Venemaalt», venelaste delegatsiooni ametlik nimetus – toim) delegatsiooni registreerimisel, mis leiab aset 27. jaanuaril Pyeongchangis,» teatas ROK. «Seetõttu pole võimalik kutse saanud sportlaste nimekirja varem avalikustada.»

Venemaa esitas esmalt ROKile 500-nimelise esialgse nimekirja, mis kärbiti alustuseks 389 nimeni. Enam kui 80% neist sportlastest ei võistelnud Sotši mängudel, kus Venemaa tegeles raportite hinnangul süstemaatilise ja riikliku dopingupettusega.

ROKi lõpliku nimekirja pikkus viitab sellele, et suure tõenäosusega näeb Pyeonchangis veelgi vähem Venemaa eelmiste olümpiate kangelasi. «Praegusesse 169-liikmelisesse nimekirja pole kahjuks arvatud Venemaa tippsportlasi,» kõlas ka Venemaa Olümpiakomitee asepresidendi Stanislav Pozdnjakovi avaldus, mis Venemaale ilmselt head ei kuuluta.

Võrdluseks: Sotšis esindas Venemaad 232 sportlast. 169-liikmeline delegatsioon oleks aga peaaegu sama suur kui 2010. aastal Vancouveris, kus Venemaa lipu all tegi kaasa 177 sportlast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles