Teist kohta hoidev Tänak: ainult sõiduga pole Ogier püütav

Merili Luuk, Monte Carlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monte Carlo ralli.
Monte Carlo ralli. Foto: Toyota GAZOO Racing

Ott Tänak on juba oma esimesel rallil Toyota ridades näidanud suurepärast minekut. Monte Carlo viiest senisest kiiruskatsest on eestlane võitnud ühe ja hoiab Sebastien Ogier’ järel teist kohta.

«Üldiselt tundub seis lootustandev,» sõnas eestlane reedelõunasel teeninduspausil. «Auto töötab väga hästi, aga on kohti, kus võiks parem olla. Üleüldiselt on kompromiss päris hea, ei saa kurta.»

Tänak võitis päeva esimese kiiruskatse, kuid andis teisel aega tagasi («Ootasime, et on esimene kilomeeter vihma ja 29 kuiva, aga oli täpselt vastupidi.»). Kokku on ta täna võitnud Ogier’d kahe sekundiga, kuid mehi lahutab eilse kahe katse tõttu veel 40,4.

«Puhtalt sõiduga on keeruline talle järgi jõuda, aga see on ju Monte Carlo ralli. Hetkel on see kindlasti veel suur vahe, aga Monte on alati ettearvamatu. Varasemad aastad on näidanud, et juhtuda võib kõike. Tuleb lihtsalt samamoodi jätkata ja oma tempot hoida. Loodetavasti saame masina veel veidi paremaks,» ütles Tänak.

«On väga oluline, et saame autot paremini tundma ja saame sellega sõitmise kogemusi. Eks näis, kuidas läheb, aga pikk maa on veel minna. Hetkel veel ei tea, mis ilm toob, nii et üllatusi võib veel palju tulla,» rääkis ta ja kinnitas, et enne päeva teisele osale minekut jälgitakse veel pingsalt ka ilmateadet.

Toyota pealik Tommi Mäkinen oli Tänaku katsevõidu üle rõõmsalt üllatunud ning sama meelt oli Tänaku meeskonnakaaslane, viiendat kohta hoidev Jari-Matti Latvala (+30,3 eestlasele). Tänaku niivõrd hea kiirus oli talle üllatuseks. «Kui suudame aga niiviisi jätkata ja veel paremini sõita, on see Toyota unelmate nädalavahetus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles