Ott Tänak: lähen täna hea tundega magama!

Merili Luuk, Monte Carlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Toyota GAZOO Racing

Ott Tänak lõpetas Monte Carlo ralli reedese võistluspäeva teisel kohal, kaotust liidrile Sebastien Ogier’le on kõigest 14,9 sekundit. Mis samuti väga tähtis – Tänak on olnud seni selgelt kiirem mõlemast meeskonnakaaslasest, soomlastest Esapekka Lappist ja Jari-Matti Latvalast.

«Üritasime oma kiirust säilitada. On tingimusi, kus tunnen end hästi, on tingimusi, kus ma veel autoga ei harju. Monte Carlos võivad kõik võita,» sõnas Tänak Postimehele pärast katsetelt ralliparki saabumist.

Päeva viiendat ehk terve ralli seitsmendat katset meenutas Tänak nii: «Valitses tõsine segadus, sest sadas kõvasti ja pool kiiruskatset sõitsime pilve sees. Ei olnud väga lihtne, aga pigem oli oluline too katse üle elada ja mitte vigu teha. Olen alati arvanud, et Monte pole puhtalt sõidu ja kiiruse peale, vaid siin on vaja katsetelt puhtalt läbi saada ning tarku otsuseid teha. Nagu näha, kõigil juhtub. Olud on väga keerulised.»

Rallikanalile ütles Tänak: «Oleme avapäevaga palju õppinud. Iga katsega muutub enesekindlus suuremaks, sest õpin autot üha paremini tundma. Magama lähen täna hea tundega.

Mul pole õrna aimugi, kas suudan järgmistel päevadel Ogierile lahingu anda. Peame samamoodi sõitmist jätkama. Nagu näha, juhtub sel võistlusel palju vigu. Seega kõige tähtsam on sõita targalt, millele peamegi edaspidi keskenduma, sest ralli võit ei sõltu ainult kiirusest, vaid targast ja järjekindlast sõidust.»

Monte Carlo rallil on laupäeval kavas viis ja pühapäeval neli kiiruskatset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles