Jari Litmanen - kuningas parandas vea

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari Litmanen
Jari Litmanen Foto: Salvatore Di Nolfi / AP / Scanpix

Eesti taasliitus rahvusvahelise jalgpallieluga 1992. aastal ja on sest ajast mänginud kuraditosinas MM-ja EM-valiksarjas, ent pole kunagi sattunud ühte alagruppi Soomega.

Ainsad võistlusmängud põhjanaabriga on Eesti pidanud Balti turniiri raames, aga see pole sama tase. Tallinnas elav Soome jalgpallilegend Jari Litmanen alias Kuningas parandas veerandsada aastat vana vajakajäämise, kui loosis Eesti ja Soome vastamisi sügisel algavas uues võistlussarjas, Euroopa Rahvuste liigas. Litmanen proovis küll muiet varjata ja pidulikul tseremoonial tõsist nägu teha, aga võbelev suunurk reetis, et Amsterdami Ajaxiga Meistrite liiga võitjaks tulnud soomlane oli tulemusega väga rahul. Pole ju kahtlust, et septembris ja oktoobris peetavad kohtumised kujunevad põhimõttelisteks lahinguteks ja suurteks maiuspaladeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles