Balti võrkpalliliigas tuleb Eesti ja Läti karikavõitjate duell

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa Võrkpalliklubi peatreener Urmas Tali.
Saaremaa Võrkpalliklubi peatreener Urmas Tali. Foto: Tairo Lutter

Võrkpalli Credit24 Meistriliiga nädalavahetus toob Eesti klubidele vastasseise Läti ja Leedu meeskondadega. Liidrina läheb nädalavahetusele vastu Pärnu VK, kelle edu Saaremaa VK ees on vaid üks punkt. Tabeli kolmas on Tartu Bigbank. Omavahel lähevad vastamisi ka Eesti ja Läti karikavõitjad.

Pärnul on tabelis kogutud 44 punkti, Saaremaal 43 ja Tartul 39. Tallinna Selver hoiab viiendat kohta (33 punkti), Rakvere on kuues (32 punkti), Järvamaa 11. (12 punkti) ja TTÜ 13. (9 punkti).

Laupäeval kell 17.00 kohtub Pärnu kodus Raseiniai Norvelitaga. Pärnu meeskonna peatreener Avo Keel teab, et nädalavahetuse esimesel vastastel on toimunud mõned muudatused koosseisus. „On mängijaid lahkunud ja uusi mängijaid asemele tulnud,“ sõnas juhendaja.

Pühapäeval samal ajal mängitakse Šiauliali Elga Masteriga. „Šiauliai meeskonna mäng sõltub suuresti Arnas Rumševičiuse osalusest. Kui ta peaks puuduma, on meil väheke lihtsam,“ võttis Keel lühidalt kokku. Pärnakate kapten Harri Palmar lisas: „Kindlasti tähtsad mängud meie jaoks enne otsustavat kohtumist Meneniga. Alla kuue punkti tabelisse saamist leedukate vastu kodusaalis lubada ei tohi, kuna põhiturniiri võidu nimel veel võitlus käib.“

Saaremaa peab oma mängud sel nädalal võõrsil. Laupäeval kel 17.00 on vastaseks Jekapbilsi Luši, pühapäeval kell 17.00 mängitakse Daugavpilsi Ülikooliga. „Eesti ja Läti karikavõitjate omavaheline duell, saab siis näha, kumb karikas kõvem on,“ sõnas peatreener Urmas Tali Läti karikavõitja Jekapbilsi matši kohta. „Meie ise viimati TTÜ vastu väga head mängu ei näidanud ja püüame eelkõige oma asjadega hakkama saada. Võtame üks kohtumine korraga ja loodan, et suudame trennid väljakul tulemuseks realiseerida,“ kommenteeris juhendaja.

Laupäeval kell 19.00 peab Sõle spordikeskuses kodumängu Tallinna Selver, kui kohtub RTU/Robežsardzega. Pühapäeval mängitakse samal kellaajal Audentese spordikeskuses Jelgavaga.

Selveri lätlasest juhendaja Austris Stals tõi välja konkreetsed punktid, millele ta hetkel enim tähelepanu pöörab. „Nädalavahetuse plaan on saada tagasi hea mängutunnetus ja astuda samm edasi kõigis elementides. Võiduks peame suutma paremini keskenduda ja palliga hoolikamalt tegutsema igas olukorras. Samuti tuleb meestel rohkem mängida südamega ja olla plahvatuslikum,“ sõnas peatreener mängude eel.

TTÜ meeskond peab kaks mängu võõrsil. Esmalt minnakse laupäeval kell 19.00 vastamisi Daugavpilsi Ülikooliga, pühapäeval kell 16.00 on vastaseks Jekapbilsi meeskond. TTÜ peatreener Janis Sirelpuu teab, et võõrsil on punkte raske võtta. „Mõlemad võistkonnad mängivad kodus väga hästi, meil saab raske olema. Aga tahaks geimilõppudes mängus sees olla ja ikka geimi võidu peale mängida,“ rääkis peatreener, kes peab ilmselt hooaja lõpuni hakkama saama Tarvo Täheta, kes käis jalaoperatsioonil.

Laupäeval kell 15.00 läheb Järvamaa VK kodus vastamisi Jelgava Biolarsiga. Pühapäeval mängib Järvamaa samal ajal RTU/Robežardsega.

Kõik Eestis peetavad kohtumised on nähtavad Postimehe vahendusel, kolme Lätis peetavat mängu (27.01 Jekabpilsi Luši vs Saaremaa, Daugavpils vs TTÜ ja 28.01 Daugavpils vs Saaremaa) näeb otsepildis Volley.ee vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles