Järveoja: oli näha, et igal inimesel oli midagi juhtunud

Merili Luuk, Monte Carlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toyota GAZOO Racing

Ott Tänak ja Martin Järveoja hoiavad Monte Carlo rallil pärast 10. kiiruskatset teist. 15-sekundilisest vahest Sebastien Ogier’ ja Julien Ingrassiaga on saanud tänu päeva esimesele katsele juba 1.03,4. Kuival asfaldil võeti katsevõit.

Järveoja sõnul olid esimese katse olud väga keerulised ning kõik meeskonnad tegid lumisel teel piruette. «Oli näha, et igal inimesel oli midagi juhtunud. Proovisime ühes kohas midagi, aga see oli väga keeruline. Lõpus tekkis väike asfaldijoon, aga kui ratas lund puutus, oli jälle mingi olukord. Polnud tahtmist seda riski võtta. Kaotasime küll palju, aga jõudsime vähemalt finišisse.»

Tänaku sõnul kummitab eestlaste Yarist amordiprobleem. «Need on päris jäigad,» sõnas ta. «Ei teagi, milles asi on. Eile õhtul vahetati amorte ning ei tundu päris õige. Proovisime ise paremaks teha, aga see pole päris see,» lisas Järveoja.

Täna on ees veel kolm kiiruskatset, seejuures lähevad kaks esimest kordamisele. «Tahaks loota, et teisel katsel on parem pidamine. Lund vist enam ei tule, praegu sulab päris kõvasti. Ehk on rohkem asfalti, aga ega seal midagi lihtsat olema ei saa – muda ja pori. Eks esiautoga suheldes saame veidi targemaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles