Ilves loovutas suusarajal kaheksa kohta, ent näitas tugevat lõppu (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves (esiplaanil).
Kristjan Ilves (esiplaanil). Foto: Romina Eggert

Austrias Seefeldis toimuval kahevõistluse MK-etapi teisel päeval loovutas hüpete järel kaheksandal kohal olnud Kristjan Ilves murdmaarajal kaheksa kohta ning lõpetas võistluse 16. positsioonil.

Kui eile oli kavas kõigest 5 km pikkune murdmaasõit, siis täna oli murdmaadistants kaks korda pikem. Liidrist Akito Watabest minut ja 52 sekundit hiljem rajale saanud Ilves kaotas finišis etapi võitnud Watabele 2.31,4-ga. Ilves tegi täna suusarajal tugeva lõpu, sest veel 8,4 kilomeetri vaheajapunktis oli ta 20. kohal.

Teise koha teenis täna sakslane Vinzenz Geiger (+1.05,5), kolmas oli norralane Jarl Magnus Riiber.

Ühtlasi on selge, et Ilves pääseb ka kolme päevase minituuri homsele finaaletapile.  «Ma pole kunagi minituuril viimasel päeval võistlema pääsenud, sest sinna tagavad koha vaid kahe esimese päeva 30 paremat. Loodetavasti õnnestub seekord eesmärk täita, sest tahaksin väga pühapäeval kahe hüppe ja 15-kilomeetrise suusasõiduga võistlusel osaleda,» rääkis Ilves pärast minituuri avaetappi.

ENNE MURDMAASÕITU

Austrias Seefeldis toimuval kahevõistluse MK-etapi teisel päeval hüppas Kristjan Ilves paremuselt kaheksanda tulemuse ning alustab 10 km murdmaasõitu liidrist minut ja 52 sekundit hiljem. 

Eile MK-sarjas elu parima võistluse teinud 21-aastane elvalane lendas täna 102,5 m kaugusele ja teenis 112,6 punkti. Karl-August Tiirmaa hüpe kandus 88,5 meetri kaugusele – 64,7 punkti andis 49 hüppaja seas 43. koha (+5.03).

Hüppevõistluse võitnud jaapanlane Akito Watabe sooritas 106 m (140,5 p) pikkuse õhulennu. Talle järgnevad norralane Jarl Magnus Riiberg (104,5 m; 134,3 p; +0.25) ja sakslane Fabian Riessle (99,5 m; 119,6 p; +1.24).

Kui esimesed kaks on eraldi klassist hüppajad, siis kolmandat ja kümnendat kohta lahutab enne suusasõitu vaid 39 sekundit. 10 km murdmaasõit algab Eesti aja järgi 16.45.

Hüppevõistluse tulemused:

Foto: FIS
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles