Tormipühad Miamis ja Rammo intervjuu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo
Karl-Martin Rammo Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy/World Sailing

Täna öösel USA-s Miamis Purjetamise Maailma Karikavõistluste neljandal etapil startima pidanud Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi)  kahjuks tugeva tuule tõttu võistelda ei saanud. Ära jäid kõik sõidud ning võistlustes oli paus. Rammo on peale kolme võistluspäeva Laser Standard klassis 70 võistleja seas endiselt seitsmendal kohal.

“Keskpäeval teatasid võistluste korraldajad, et tugeva tuule tõttu, mis kohati ulatus ligi 14 m/s, toimub võistlustes ilmast tingitud puhkepaus. Tänaseks oodatakse tuule vaibumist ning loodetavasti on viiendal võistluspäeval kõik võistlusklassid ja sportlased taas rajal. Sealhulgas väga head sõitu tegev Karl-Martin Rammo”, kommenteeris öist võistluspäeva Eesti Jahtklubide Liidu juht Ott Kallas.

MK etapp lõppeb Laser Standard klassile pühapäeval, mil peetakse medalisõit. Hetkel jätkab laserklassis endiselt liidrina austraallane Tom Burton.

Purjetamise Maailma Karikas (Sailing World Cup) on kõrgetasemeline võistlusseeria olümpiapurjetamises, mis käesoleval hooajal koosneb oktoobris toimunud Gamagori etapist, jaanuaris aset leidvast Miami etapist, aprillis peetavast Hyeres’i etapist ning juunis Marseille’s toimuvast finaalregatist. Miami etapil osaleb 543 purjetajat 50 riigist.

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race’i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.

Võistluse kodulehekülg: http://miami.ussailing.org/

Tulemused: https://www.manage2sail.com/en-US/event/271867bf-f41f-4d64-81b4-faea2cd65e80#!/results?classId=cf624bab-6bd7-4cd6-b74d-cfa92645ba3e

Reaalajas jälgimine: https://www.sapsailing.com/gwt/Home.html

Fotod: https://worldsailing.photoshelter.com/gallery-collection/2017-18-Series/C0000sd5HYwBApMw

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles