Galerii: karjääri 20. suure slämmi tiitel pani Federeri pisaraid valama

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste meesüksikmängus krooniti tšempioniks šveitslane Roger Federer, kes alistas finaalmängus skooriga 6:2, 6:7, 6:3, 3:6, 6:1 Horvaatia esindaja Marin Cilici.

Tund enne matši algust oli Melbourne’is ligikaudu 40 soojakraadi. Maailma edetabelis teisel kohal paiknev Federer murdis esimeses setis vastase pallingugeimi kahel korral ning pääses 4:0 juhtima. Seda eduseisu 37-aastane šveitslane enam käest ei andnud ja võttis setivõidu numbritega 6:2. Avasett kestis vaid 24 minutit.

Teine sett kujunes tasavägisemaks. Edetabelis kuuendat kohta hoidev horvaat suutis enda servigeimi kindlalt mängida, kuid ei suutnud murda Federeri pallingut. Setivõitja selgitamiseks läks vaja kiiret lõppmängu, kus horvaat võttis 7:5, kokkuvõttes 7:6 võidu. Sett kestis täpselt tund aega.

Kolmas sett kuulus taaskord šveitslasele – Federer suutis 3:2 juhtseisul murda 29-aastase Cilici pallingu ning hoidis seejärel oma servi lõpuni. Tema võidunumbrid olid 6:3. Sett kestis 29 minutit.

Neljandat setti alustas Federer murdega, kuid seisul 2:3 murdis Cilic tagasi ja viigistas seisu. 4:3 eduseisus suutis Cilic taaskord kange konkurendi pallingu maratongeimis murda ning seejärel vormistas 37 minutit kestnud setis numbritega 6:3 võidu.

Otsustavaks setiks oli paremini valmis Federer, kes kohe ka Cilici servigeimi murdis, teine servimurre viiendas setis sai tõsiasjaks seisul 4:1. Enamaks horvaadil jaksu polnud, 32 minutit kestnud sett 6:1 Federerile ning šveitslane teenis ajaloolise võidu.

Kogu matš kestis veidi üle kolme tunni.

Tegemist on Federeri 20. suure slämmi turniiri tiitliga. Neist kuus on šveitslane võitnud Austraalias, koguni kaheksa Wimbledonis, viis Ameerika lahtistel ja ühe Prantsusmaal. Enamat pole suutnud ükski teine meestennisist. Teisel kohal paikneb 16 võiduga hispaanlane, praegune esinumber Rafael Nadal. 

Statistika.
Statistika. Foto: ausopen.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles