Tänaku hea hoog pani soomlased Latvala pärast muretsema

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Andre Lavadinho/imago/PanoramiC/Scanpix

Monte Carlo rallil Sebastien Ogier' järel teise koha saanud Ott Tänaku hea hoog oma esimesel võistlusel Toyota roolis on pannud soomlased muretsema meeskonna senise vaieldamatu esisõitja Jari-Matti Latvala pärast.

Juba reede õhtul, pärast seda, kui Tänak oli end Monte Carlos selgelt Ogier' peamise väljakutsujana kehtestanud ning jätnud Latvala osaks kempluse Dani Sordo (Hyundai) ja tiimikaaslase Esapekka Lappiga, kirjutas ajalehe Aamulehti kolumnist Mikko Gynther:

«Kas Ott Tänak põrmustab Toyota rahuliku õhkkonna? Jari-Matti Latvala seisab taas vastamisi kange väljakutsega». Sõnum on lihtne: Latvala peaks tänavu võitlema MM-tiitlile, aga seda vaid juhul, kui eestlane tema enesekindlust ei hävita. «Kui Latvala ja Tänak haistavad, et selle autoga võib kõrgele välja jõuda, lõpetatakse üleüldse heaolu nimel rügamine ja keskendutakse individuaalsele edule. (Tiimiboss Tommi) Mäkinen peab hakkama töörahu hoidma. Kuidas Latvala selle olukorraga hakkama saab? Kas hakkavad kimbutama Volkswageni-aegsed tondid? On ta nüüd rohkem valmis tiimikaaslasega lahingut pidama?»

Laupäev ja pühapäev soomlaste muret ei vaigistanud, vaid võimendasid. Soome suurim ajaleht Ilta-Sanomat pealkirjastas tänase finiši järel artikli sedaviisi: «Sebastien Ogier valitses taas Monte Carlot, Ott Tänak alistas Jari-Matti Latvala». Laupäeval tõdes Iltalehti: «Jari-Mattil pole midagi parata! Toyota eestlane sõidab Monte Carlos rajukiirelt,» kurtis laupäevase lõunapausi ajal Iltalehti.

Latvala ise võtab olukorda (vähemalt sõnades) oluliselt tüünemalt. Laupäeva õhtul sõnas ta Postimehele antud intervjuus: «Meie omavaheline keemia on niivõrd suurepärane, sõitjatevaheline suhtlemine on väga hea ning meie sooritus on sel nädalavahetusel olnud võrratu!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles