Itaalia dopinguarste karistati reaalse vangistusega

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Schwazer
Alex Schwazer Foto: MAX ROSSI/REUTERS

Itaalia kergejõustikukoondise arstid, kes süüdistuste kohaselt aitasid Pekingi olümpial kuldmedali võitnud käijal Alex Schwazeril dopinguga vahelejäämist vältida, mõisteti kaheks aastaks vangi.

Kohus mõistis mõlemad koondise arstid Pierluigi Fiorella ja Giuseppe Fischetto reaalselt vanglasse. Ka koondise tehniline direktor Rita Bottiglieri mõisteti süüdi ning temale määrati üheksa kuu pikkune vanglakaristus. Lisaks teenisid mõlemad koondise arstid 10 000 euro suuruse rahatrahvi. Bottiglieri rahatrahv oli 4000 euro suurune.

«Kohtuotsus tõestab, et Alex Schwazer rääkis tõtt. See on meie jaoks oluline kinnitus,» ütles sportlase advokaat Gerhard Brandstaetter.

Pekingi olümpia 50 km käimise kuldmedalist Schwazer andis positiivse dopinguproovi 2012. aastal. Tema kolme ja poole aasta pikkune võistluskeeld lõppes 2016. aasta mais. Õige pea pärast mehe naasmist tippsporti otsustati ühte tema hiljutist negatiivset dopinguproovi taastestida ning see osutus positiivseks. Mees kaebas otsuse CASi, kuid kohus määras talle hoopis kaheksa aasta pikkuse võistluskeelu. Schwazeri sõnul oli aga tema positiivse dopinguprooviga manipuleeritud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles