Venemaa invasportlastele tehtud erand ajas sakslased raevu (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa sportlased Sotši paraolümpiamängudel 2014. aastal.
Venemaa sportlased Sotši paraolümpiamängudel 2014. aastal. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Rahvusvaheline Paraolümpiakomitee (IPC) teatas, et Venemaa koondisel on keelatud osaleda 9. märtsil algavatel taliparaolümpiamängudel.

Venelased said paraolümpiavõistlustel osalemise keelu 2016. aastal, kui riigi dopinguvastast süsteemi süüdistati proovidega manipuleerimises.

Venemaa invasportlased, kes tõestavad enda puhtust, saavad Pyeongchangis siiski osaleda, kuid seda neutraalse lipu all. Saksamaa Paraolümpiakomitee (DBS) arvates on Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee otsus arusaamatu.

«IPC otsus on meie arvates arusaamatu,» andis mõista Saksamaa Paraolümpiakomitee asepresident Karl Quade. «See on kahetsusväärne, et IPC on järjepidevast dopinguvastasest poliitikast kõrvale kaldunud.»

Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee sõnul ootavad nad osalema 30 kuni 35 Venemaa sportlast, kes on täitnud ranged kriteeriumid. Need sportlased osaleksid viiel erineval spordialal: mäesuusatamises, laskesuusatamises, murdmaasuusatamises, lumelauasõidus ja jääkeeglis.

«Kõik varasemad IPC avaldused lubavad venelastel osaleda vaid juhul, kui täidetakse McLareni raporti nõudeid. Meie arvates pole seda täielikult tehtud,» lisas Saksamaa Paraolümpiakomitee.

Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee president Andrew Parsons vastas sakslastele järgmiselt: «Ma usun, et meie kriteeriumite järgi võime kindlalt öelda, et NPA (neutraalased paraolümpiasportlased) võistkond on sama puhas kui ükskõik milline teine sportlane.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles