Järelvaadatav: Saaremaa võrkpalliklubi alistas liidrite heitluses Pärnu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrkpalli Balti liigas võõrustas Pärnu liidrite heitluses Saaremaad. Kohtumise võitsid külalised 3:1 (25:22, 21:25, 25:17, 25:21). 

Kuigi kohtumine kujunes oodatult põnevaks, siis päris nugade peale asi ei läinud ja kõikides geimides jäi vahe suuremaks kui kaks punkti. Liidripositsiooni säilitamiseks tänasest kohtumisest vähemalt punkti vajanud koduvõistkond selleni siiski ei küündinud, kui vastu tuli võtta 1:3 (-22, 21, -17, -21) kaotus.

Saaremaa võidus mängis suurimat rolli Tomaš Halanda, tuues korraliku 57-protsendilise (28-st 16) rünnakuefektiivsuse juures 19 punkti. Slovakkia võrkpalluri järel kogus 12 punktiga võitjate teise resultaadi Siim Põlluäär.

Seitsmemängulise võitudeseeria lõpetanud Pärnu tulemuslikeim oli 20 punktiga Robert Juchnevic. Taavet Leppik rõõmustas kodupublikut 15 punktiga. Võistkonnad olid võrdsed nii rünnakul (Saaremaa 54,9%-Pärnu 52,3%) kui pallingul (7-7). Blokis avaldus Saaremaa ülekaal punktides 7-3 ja vastvõtul protsentides 59,7-48.  

Enne mängu:

Liigatabelis tõusid laupäevaga liidriks pärnakad, kes alistasid pingevabas mängus ülikindlalt 3:0 TTÜ. Saaremaa oli samal ajal mänguvaba. Nii kerkis Pärnu 53 punkti peale, Saaremaal on punkte 50. Võite on Pärnul 18 ja Saaremaal 17, kaotusi mõlemal kaks. Enne laupäevast TTÜ-Pärnu mängu oli Saaremaa omavahelises võrdluses napilt peal vaid tänu geimide suhtele.

Omavahel kohtuti neistriliiga raames juba novembris ja siis sai 3:0 võidu Saaremaa. Pärnu mängugraafik on viimasel ajal olnud äärmiselt tihe, sest kolmapäeval peeti viimane kohtumine eurosarjas, kui Belgias kaotati Meneni Par-Kyle, laupäeval võeti aga juba mõõtu TTÜ-lt. Saaremaa pidas seevastu viimase kohtumise samuti kolmapäeval, vastaseks oli liigatabeli viimasel real asuv OC Limbaži/MSG ja saarlased said 3:1 võidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles