Norra meedia: Bö peab aastaid valitsema, et saada laskesuusalegendiks (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Thingnes Bö.
Johannes Thingnes Bö. Foto: ALBERTO PIZZOLI/AFP

Norra laskesuusataja Johannes Thingnes Bö on käimasoleval hooajal teeninud MK-sarjas kaheksa etapivõitu, kuid sellegipoolest paikneb 24-aastane norralane punktiarvestuses prantslase Martin Fourcade’i järel teisel kohal. 

Bö on näidanud häid esitusi ja teeninud etapivõite ka eelmistel hooaegadel, kuid märkimisväärne avamine toimus just tänavu. Thingnes Bö peab aastaid valitsema, et saada laskesuusalegendiks, kirjutas Norra meediaväljaanne NRK.

Oma lühikese karjääri jooksul on Bö teeninud kokku 21 etapivõitu. Selles arvestuses hoiab 94 triumfiga liidripositsiooni laskesuusalegend Ole Einar Björndalen, kahe norralase vahele mahub teiste seas ka nende kaasmaalane, 37 võitu noppinud Emil Hegle Svendsen.

Pyeongchangi taliolümpiamängudel kuuluvad Norra koondisesse lisaks Böle ka teised superstaarid eesotsas Svendseni ja Tarjei Bö näol, kuid ootused ja lootused on eelkõige Tarjei noorema venna Johannes Thingnesi õlul.

Thingnes Bö tegi olümpiadebüüdi neli aastat tagasi Sotši mängudel, kus tema parimaks individuaaltulemuseks jäi ühisstardist sõidus kaheksas koht. Meeste 4x7,5 km teatesõidus lõpetas Norra koondis (Bö, Bö, Björndalen, Svendsen) neljandana.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles