Libedat liugu: Jamaica saadab olümpiale esimese skeletonisõitja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamaica bobikelgutajad saavad olümpial seltsi.
Jamaica bobikelgutajad saavad olümpial seltsi. Foto: Dita Alangkara/AP/Scanpix

Jamaica olümpiakoondis Pyeongchangis täienes debütandiga ja seda mitte ainult sportlaste, vaid ka alade arvestuses: esmakordselt asub starti eksootilise riigi skeletonisõitja.

USAs sündinud Anthony Watson proovis karjääri alguses pääseda USA bobikelgukoondisesse, kuid vahetas selle 2016. aastal isa sünnimaa Jamaica skeletonitiimi vastu. Esialgu ei andnud maailma edetabeli 79. koht talle olümpiapääset, kuid mitme riigi loobumise järel see siiski lõpuks tuli.

BBC teatel loovutasid olümpiakohti Austria, Šveits, Prantsusmaa ja Luksemburg. Samuti ei saanud sanktsioonide tõttu täismahus koondist kokku Venemaa. Watson pole MK-sarjas veel kunagi startinud, kuid mullusel MMil sai ta 38. koha. «On suur au ajalugu teha. Olen sellest alates kuuendast eluaastast unistanud,» ütles Watson BBC-le.

Kuu algul selgus, et olümpiale on esmakordselt kvalifitseerunud Jamaica naiste bobi. Jamaica mehed tegid legendaarse debüüdi 30 aastat tagasi Calgarys ning selle põhjal valmis ka tänaseks kultusfilmi staatuses olev linateos «Libe liug».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles