Kuusmaa kardab meeskonna sisekliimat rikkuda

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla peatreener Aivar Kuusmaa.
Rapla peatreener Aivar Kuusmaa. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mullu Eesti korvpallihõbeda võitnud Rapla meeskond loodab peatreener Aivar Kuusmaa (pildil) sõnul koduseid tippe vältida: Balti liigas Tartut, koduses play-off’is Kalev/Cramot.

Rapla on Balti liiga A-alagrupis kindlustanud kolmanda koha, aga enne kui mängud kaheksa parema hulgas hakkavad, on vaja täna võõral väljakul madistada Šiauliaiga. «Ma ei nimetaks leedulastega kohtumist tüütuks mänguks,» sõnas Kuusmaa.

Peatreener lisas: «Balti liiga on Eesti tiimidele väga hea kogemus mängida niinimetatud Leedu teise ešeloni meeskondadega, kelle eelarved on mitu korda suuremad kui Eesti meeskondadel.»

Suure tõenäosusega läheb Rapla veerandfinaalis vastamisi Tartu meeskonnaga. Kuid õhus on ka variant, et B-alagrupis napsab tartlaste ees teise koha lätlaste Ogre (alistasid eile XX:XX TTÜ, võõrustavad teisipäeval viimases matšis tartlasi). «Ise pooldaks mängida lätlaste, mitte eestlastega. Tartuga võime pusida päris palju mänge sel hooajal, aga Ogrega pole mänginud,» ütles Kuusmaa.

Eesti meistriliigas paikneb Rapla üheksa võidu ja seitsme kaotusega Kalev/Cramo, Tartu ja Valga-Valka järel neljandal kohal. «Paar rumalat kaotust on sisse tulnud. Pean silmas üht Tallinna Kalevi mängu, mille andsime paarikümnepunktilisest eduseisust käest, ning üks Valga mäng oleks võinud ka teistmoodi lõppeda,» nentis Kuusma ja lisas, et ka paar võitu on tulnud nibin-nabin.

Eesti meistriliiga reeglistiku järgi mängib põhiturniiri neljas meeskond play-off’is samas tabelipooles võitjaga ehk tõenäoliselt tuleb poolfinaalis ette Kalev/Cramo (loe: võimalused finaalseerias figureerida oleks õhkõrnad). Kuusmaa loodab aga veel esikolmikusse kerkida, sest meeskond pole hilisest hooajafaasist hoolimata täielikult koos.

«Meie edaspidine käekäik sõltub sellest, kelle saame korvi alla. Kui saame normaalse venna, siis kolmandaks, kui mitte, siis teiseks peaksime kuidagi ikka platseeruma,» sõnas peatreener enesekindlalt.

Kus see pikk mees on? «Meil on paar varianti olnud, aga ei ole nendest kinni haaranud. Ütlen ausalt: mul pole nelja aasta jooksul võistkonnas nii head keemiat olnud. Ei taha seda ühe mängijaga ära rikkuda,» kommenteeris Kuusmaa.

Eeloleval laupäeval minnakse koduses meistriliigas koduväljakul vastamisi tiitlikaitsja Kalev/Cramoga, kes pole sel hooajal veel kaotusekibedust tundnud. «Kui meil täiendust pole, on väga raske (Kalev/Cramole vastu saada). Pigem üritame veri ninast väljas mängida, et mäng ei läheks igavaks,» lubas Rapla peatreener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles