Saalihokikoondis asub püüdma 12. MM-pääset

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise kaitsja Roman Pass.
Eesti koondise kaitsja Roman Pass. Foto: Tairo Lutter

Eesti meeste saalihokikoondis alustab täna Kalevi spordihallis mänge kodusel MM-valikturniiril, kus minnakse vastamisi Liechtensteini, Hollandi, Belgia, Poola ja valitseva maailmameistri Soomega. Detsembris Tšehhi pealinnas Prahas toimuvale finaalturniirile pääsevad kaks paremat ja nelja Euroopa valikgrupi peale ka kaks paremat kolmanda koha omanikku.

Kui Soome on Tallinnas kindel soosik, siis teise MM-pääsme suhtes otsustav kohtumine peaks eeldatavalt tulema laupäeval Eesti ja Poola vahel, kes on maailma edetabelis vastavalt 9. ja 14. kohal. Ülejäänud turniiril osalejate positsioon on tunduvalt nõrgem: Belgia on 25., Holland 27. ja Liechtenstein 33. kohal.

«Ma ei alahindaks ühtegi vastast, ei Hollandit ega Belgiat. Kui me esimesi mänge ei võida, pole viimastest midagi kasu,» märkis Eesti peatreener Risto Lall päev enne valikturniiri algust. «Koosseisus on mõningaid noori mehi, aga jagub ka kogemusi. Kooslus on sobiv, ühtne ja ühtemoodi mõtlev. Ainsana puudub ründaja Kaspar Kallion, kes pole kahjuks põlvevigastusest taastunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles