Murakas: parem tükid kui üldse mitte midagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Murakas
Margus Murakas Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui politsei hiljuti rallisõitja Margus Murakaga ühendust võttis ning talle teatas, et mullu augustis varastatud kallis ralliauto on lõpuks leitud, mõtles mees endamisi: «Küll see politsei teeb oma tööd ikka korralikult!»



Tõsi, põhjust rõõmust lakke hüpata Murakal polnud – auto tagastati talle tükkidena. Aga nagu mees optimistlikult ütles: «Parem auto tükkidena tagasi saada kui üldse mitte enam näha!»

Muraka N-rühma Mitsubishi Lancer EVO 9 varastati mullu augustis kella kolme ja viie vahel öösel. Nüüd sai ta enamiku auto osadest tagasi. Ainuke, mida kätte ei saadud, oli auto kere. Politseinik Toomas Jervson ütles TV 3 «Seitsmestele uudistele», et Muraka auto toimetati Leetu, et see seal lammutada. Kahtlustatavad peeti kinni detsembris.

Kuhu jultunud pätid Muraka auto osi müüa üritasid, ei osanud ta öelda. Samuti ei soovinud ta teada pättide nimesid, kes tema auto varastasid. Nendega polevat tal midagi peale hakata.

«Mingit omakohut ma ellu viia ei kavatse! Seda plaani pole mul kunagi olnud!» lagistas mees lõbusalt naerda.

Kui suurt rahalist kahju Murakas lõppkokkuvõttes kannatas, ei tahtnud ta öelda. N-rühma autode hinnad kõiguvad 30 000 ja 60 000 euro vahel. «Kahju on väga raske hinnata, sest auto on tükkideks. Ei oska tõesti öelda,» nentis ta.

Samas tahab Murakas kindlasti ralliradadele naasta. Talvel tegi ta Mitsubishi Lancer Evo X rallimasinal kaasa ka Võru ümbruses sõidetaval talverallil. See auto oli aga renditud.

«Karjääri lõpetamine peaks olema kaalutletud otsus, mitte pealesunnitud olukorrast tingitud. Mul on olnud kogu aeg mõte ralliradadele naasta. Päris comeback’iks ei saa uut tulekut aga siiski nimetada, sest ma pole vahepeal ju kuhugi kadunud olnud. Nüüd aga plaanin asja tõsisemalt käsile võtta,» tõdes Murakas veendunult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles