Novosjolov: püüan tippvormi hoida tiitlivõistluste jaoks (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov
Nikolai Novosjolov Foto: Imre Foldi/AP

Eesti parimateks vehklejateks valiti Eesti aasta naissportlane, mullu tiitlivõistlustel kolm medalit võitnud Julia Beljajeva ning mullu kaks tiitlivõistluste medalit võitnud Nikolai Novosjolov. Novosjolov avas seejuures pika pausi järel uue võistlushooaja alles eelmisel nädalal Saksamaal, kui sai Heidenheimi MK-etapil 17. koha.

«Ega ma väga suurt midagi ei lootnud, sest pole väga ammu võistelnud ja loomulikult keha läheb natukene rooste,» rääkis Novosjolov ETV spordisaatele.

Suure tõenäosusega jätab Novosjolov vahele Vancouveri MK-etapi ning keskendub eelkõige tiitlivõistlustele.

«Liigun vaikselt ja kuulan oma organismi ja antud hetkel on mul juba selline eesmärk, et püüan tippvormi hoida just tiitlivõistluste jaoks,» lisas 37-aastane vehkleja. 

Kes valiti parimateks?

Eesti Vehklemisliit kuulutas eile Viru Cafe Lyonis välja Eesti 2017. aasta parimad vehklejad- ja vehklemistreenerid.

Parimaks meesvehklejaks valiti MMilt hõbeda ja EMilt pronksi teeninud Nikolai Novosjolov, parima naisvehkleja tiitli sai mullu naiskonnaga maailmameistriks kroonitud ja kokku kolm tiitlivõistluste medalit võitnud Julia Beljajeva.

Parimad noorvehklejad olid teist aastat järjest Karoliine Loit ja Andzej Gedzo. Loit võitis kadettide Euroopa karikasarja, Gedzo parimaks tulemuseks jäi veerandfinaali jõudmine juunioride MK-etapil.

Parimaks treeneriks valiti Eesti epeenaiskonna maailmameistriks tüürinud Kaido Kaaberma ja parimaks noorte treeneriks Karoliine Loiti treeniv Meelis Loit. Nii Kaaberma kui ka Loidi jaoks oli tegemist teise järjestikuse tiitliga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles