Rain Veideman koondisest loobumisest: peatreener sai otsusest aru

Hindrek Pärg
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veidemani veebruarikuus Eesti koondise särgis ei näe.
Rain Veidemani veebruarikuus Eesti koondise särgis ei näe. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Rain Veideman kinnitas Postimehele, et jääb Eesti korvpallikoondise veebruarikuu MM-kvalifikatsioonimängudest eemale. 

Itaalia meedia kirjutas kolmapäeva õhtul, et kohalikus esiliigas palliv tagamängija otsustas koduklubi kasuks ning loobus rahvuskoondise kutsest. Veideman kinnitas uudist Postimehele.

Eestlase koduklubi Udine jõudis esimest korda ajaloos karikaturniiril kohamängudele ehk Final Eight. Alguses pidi 26-aastane korvpallur ka koondisega liituma, kuid hiljem plaanid muutusid.

«Kui karikamängude graafik välja tuli, sain aru, et mõlemat ei jõua teha. Asi polnud isegi reisimises, aga koormus oleks läinud liiga suureks,» sõnas Veideman Postimehele. Mehe sõnul oleks ta koondisega liitumise korral pidanud seitse kohtumist ligemale kümne päeva jooksul.

«Tahan kodumeeskonda aidata. Karikamängudel kukud kaotuse korral kohe välja,» rääkis Veideman.

Rahvuskoondise peatreener Tiit Sokk olevat Veidemani otsust mõistnud. «Ta võttis seda väga mõistlikult, väga okeilt. Ta sai aru ega hakanud kätt ette panema. Ega ma igavesti Eesti esindamisest loobu, suvel olen taas koondisele abiks!» lubas Veideman.

Eesti korvpallikoondis kohtub 23. veebruaril MM-kvalifikatsioonimängus võõrsil Kreekaga, kaks päeva hiljem võõrustatakse Iisraeli.

Itaalia väljaanne Messaggero Veneto kirjutas, et eestlase Itaaliasse jäämine valmistab peatreener Lino Lardole rõõmu Veidemani olulisuse tõttu. Lehe sõnul oleks Veideman sarnaselt novembrikuule võinud vahepeal rahvuskoondist esindada, kuid mõlemal korral naasis 26-aastane korvpallur Itaaliasse halvemas vormis ja väsinuna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles