Inglismaa kõrgliigaklubi sattus rassismiskandaali

Hindrek Pärg
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diafra Sakho on üks jalgpallur, kelle tõttu West Ham United sattus rassismiskandaali.
Diafra Sakho on üks jalgpallur, kelle tõttu West Ham United sattus rassismiskandaali. Foto: DAVID KLEIN/REUTERS

Premier League’is 12. kohta hoidva West Ham Unitedi üleminekute direktor kiskus klubi rassismiskandaali, kui kinnitas ajakirjanikele, et nad ei soovi Aafrikast pärit jalgpallureid.  

Tony Henry saatis 27. jaanuaril agendile ja kolleegile kirja, milles arutas Kamerunist pärit jalgpalluri potentsiaalset palkamist. «Me ei taha rohkem aafriklasi ning ta pole piisavalt hea,» kirjutas Henry.

Inglismaa väljaanne Sportsmail päris mehelt saadetud kirja kohta ning küsis lisaks, kas see on ka klubi seisukoht Aafrika jalgpallurite kohta. Algselt vastas Henry eitavalt, kuid kui leht teatas, et neil on info ka teistest samasugustest väljaütlemistest, kinnitas direktor e-kirja sisu.

«Meil on olnud kolm aafriklast ja me ei soovi sealt mandrilt enam kedagi. Otsest põhjust polegi. Tegu pole rassismiga. Lihtsalt mõnikord võib aafriklastel olla halb suhtumine,» vastas Henry.

Mees selgitas, et klubil oli probleeme senegallase Diafra Sakhoga, kes kuulus meeskonna hingekirja 2014. kuni 2018. aastani. «Aafrikas leidub suurepäraseid mängijaid. Nendega probleeme pole. Kui nad aga mängida ei saa, tekitavad nad kaose nagu näiteks Sakho. Praeguseks teda enam klubis pole, mis on tore. Mul pole siiski midagi isiklikku Aafrika rassi vastu.»

West Ham teatas neljapäeval, et on Henry töölt kõrvaldanud. «Viime läbi põhjaliku uurimise. Klubi ei talu mingit diskrimineerimist,» seisis avalduses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles