Tänaku tunnistus: pärast M-Sportist lahkumist jõudsin karjäärile joone alla tõmmata (2)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Malcolm Wilson
Ott Tänak ja Malcolm Wilson Foto: @World/M-Sport

Toyotaga alanud hooaja esimesel etapil Monte Carlos teise koha saanud ja mulluse hooaja kokkuvõttes kolmandana lõpetanud Ott Tänak tunnistas mainekale väljaandele Autosport antud intervjuus, et oli 2013. aastal karjäärile mõttes juba joone alla tõmmanud.

Pärast keerulist 2012. aastat näitas M-Sporti juht Malcolm Wilson Tänakule ust ja saarlane arvas, et on oma võimalused sellega maha mänginud. «2013. aastal ei mõelnud ma enam naasmisele. Olin pensionil, lõpetanud. Asutasin oma firma, asusin tööle uues ametis. Ütleme nii, et ma ei pingutanud naasmise nimel. Sõitsin kodumaal N-rühma autoga, aga seda puhtalt oma lõbuks,» pihtis Tänak.

«Tegu on kalli spordialaga ja teadsin, et tipptasemel ei ole võimalik sellega «natuke» tegeleda. Nii et mul polnud tulevikuplaane. Aga kuidagi tekkisid uued võimalused ja ma pääsesin lõpuks MM-sarja tagasi,» lisas ta.

Tänakule ulatasid õlekõrre M-Sport ja DMACK ning 2014. aastal osales ta MM-sarjas vähendatud programmi alusel. Järgmiseks aastaks kutsus Wilson eestlase juba tagasi M-Sporti põhimeeskonda. 2016. aastaks taandus Tänak küll uuesti DMACKi ridadesse, kuid mullu kihutas taas M-Sporti autoga, võitis kaks rallit, jõudis lisaks veel viis korda poodiumile ja kerkis tiitlipretendendiks.

Eduka hooaja järel Toyota tehasetiimi siirdunud Tänakule märkis Monte Carlo ralli esimest korda pärast 2010. aasta Walesi rallit, mil ta istus MM-etapil mõne teise auto kui Fordi roolis. Toona kuulus Tänak rehvitootja Pirelli tõusvate tähtede programmi ja osales võistlusel Mitsubishi Lancer Evo Xga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles