Kuueaastane eestlane sai Lätis BMX krossis neljanda koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graig Milan Meriloo Ventspilsis
Graig Milan Meriloo Ventspilsis Foto: Erakogu

Eesti BMX krossisõitja Graig Milan Meriloo osales möödunud nädalavahetusel BMX krossi Läti meistrivõistluste avaetapil Ventspilsis.

Läti meistrivõistluste avaetapil osales kõikide klasside peale kokku pea 200 BMX sõitjat (Lätist, Valgevenest, Leedust ja Eestist).

Ka Eestis on selle ala populaarsus kasvamas, lisaks Tartus olevale rajale on tulevikus plaan rajada korralik rada ka Tallinnasse. Alaga saab tegeleda juba üsna varakult, Lätis meistrivõistlustel olid noorimad osalejad viieaastased.

Graig Milan Meriloo osales kuueaastaste poiste klassis ja pääses A-finaali, kus sõitsid selle klassi kiireimad. Seal saavutas ta neljanda koha. Päev varem sõideti hooaja avavõistlus Ventspilsi karikatele, seal oli Meriloo samuti A-finaalis, kuid kukkumise tõttu jäi ta seal kaheksandaks.

Noore BMX krossisõitja selle hooaja tähtsaim võistlus on 24.-31. juulil Taanis Kopenhaagenis sõidetav MM. See on ka ainus võimalus sellises vanuses maailmatasemel konkurentidega mõõtu võtta.

Trenni teeb Meriloo endise Läti tippsõitja Ivo Lakucsi (mitmekordne Euroopa ja Läti meister, endine trekisõitja, 2000. aastal osales Läti koondises Sydney OMil trekil, 2008 Pekingis juba Läti BMX krossikoondises) käe all. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles