Video: Simple Sessioni valminud võistluspark ootab võistlejaid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel Saku Suurhallis toimuva Simple Sessioni võistluspargi ehitus on kulgenud edukalt ning park ootab sõitjaid. Maailma parimate rula- ja BMX-sõitjate selle nädalavahetuse mängumaa pidi seejuures valmis saama vaid nelja päevaga.

Ehitustöid juhtiv Janis Kundzins ütles Postimehele teisipäeval, et peamine murekoht on aeg: «Vigadeks aega ei ole. Töö muudab keeruliseks pargi unikaalsus - kõrgeid rampe ehitades peavad kõik millimeetrid omavahel klappima.» Nagu näha, saadi töö tehtud korralikult ja õigeaegselt.

Simple Sessioni võistluspark ootab sõitjaid.
Simple Sessioni võistluspark ootab sõitjaid. Foto: Dasha Nosova

Unikaalse võistluspargi disaineriks on Nate Wessel, maailma suurimate ekstreemspordivõistluste skateparkide disainer, kes on Simple Sessioni võistlusteks väljakuid välja mõelnud juba 12 aastat. Väljak ühendab tavaliselt väga erinevatel obstaaklitel ja linnamaastikel harrastatavate võistlusalade jaoks vajalikud nüansid üheks suurejooneliseks vaatemänguplatsiks. Võistlused toimuvad BMXis eraldi pargi- ja tänavasõidus, rulas võistlevad pargi- ja tänavasõidustiili harrastajad ühes kategoorias.

Päev pärast võistlusi, 5. jaanuaril, on Simple Sessioni võistluspark esmakordselt üle mitme aasta avatud ka kõikidele kohalikele harrastajatele.

Simple Session toimub Saku Suurhallis 3. ja 4. veebruaril, kui kavas on vastavalt kvalifikatsioon ja finaalid. Otseülekandeid näitavad Postimees ja Kanal 12.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles