Video: Tänak hullab lumes ehk Rootsi ralli test on täies hoos

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ei suudaks rallidel nii hästi sõita, kui tal poleks abis ka isiklikku ilmaennustajat.
Ott Tänak ei suudaks rallidel nii hästi sõita, kui tal poleks abis ka isiklikku ilmaennustajat. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Monte Carlo rallist pole möödas veel nädalatki, kuid juba oleme me peaaegu poolel teel MM-hooaja teise etapini. Rootsi ralli esimene kiiruskatse on kavas 15. veebruaril ning Ott Tänak ja Martin Järveoja on selle ootuses oma Toyota Yaris WRC-le Soome lumistel teedel hagu andmas.

Põhjus, miks Toyota valmistub Rootsi ralliks Soomes on ilmne. Igal meeskonnal on hooaja peale kasutada piiratud arv testipäevi, kuid oma kodubaasist 50 kilomeetri raadiuses võivad nad kilomeetreid kulutada nii palju ja tihti, kui kulub. Siit ka põhjus, miks Toyotal on MM-kalendris kaks kodurallit – talvel saavad nad Jyväskylä lähistel teedel piiramatult harjutada Rootsis kihutamiseks, pärast lume sulamist aga koduseks Soome ralliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles