Munasegadus: tõlkemootor õnnistas olümpiakülla jõudnud norralasi soovimatu kingitusega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munad. Pilt on illustratiivne.
Munad. Pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kuna Pyeongchangi olümpiamängude alguseni on jäänud vaid loetud päevad, saabuvad üksteise järel juba Lõuna-Koreasse kõigi osavõtvate riikide koondised. Norralased saatsid esimeste seas kohale oma koondise kokad, kuid Lõuna-Koreas ootas mehi ees jabur üllatus.

Nimelt anti korraldajatele lihtne tellimus: palun varuda delegatsiooni tarvis 1500 kanamuna. Norralased jõudsid kohale ja peagi antigi teada, et munad on kohal. Edasi läks lugu aga imelikumaks, nagu kirjeldas TV2 Sportenile üks koondise kokkadest, Ståle Johansen.

«Maja ette sõitis suur veok ja mehed hakkasid munareste sisse tassima. Muudkui tassisid ja tassisid, lõppu ei tulnudki,» rääkis Johansen muigvelsui. Norralased, kellele tundus, et palutud 1500 munast on asi väga-väga kaugel, läksid asja uurima. Selgus lihtne tõde: tellimuse eest vastutav asjapulk oli teinud klassikalise «algaja vea» ehk kasutanud kaugete külaliste soovide mõistmiseks interneti tõlkemootorit. Paraku teatas see talle, et vaja on varuda 15 000 kanamuna...

Norralastel ei jäänud teha muud kui üleliigsed 13 500 muna poodi tagasi saata, sest koondise toidureeglid näevad ette: kasutatavad munad ei tohi olla vanemad kui neli päeva. Nagu Johansen selgitas, on kokkadel ilma üllatustetatgi tööd küllalt. «Suurim proovikivi on see, et peame serveerima toitu peaaegu 24 tundi ööpäevas. Varakult võistlevad murdmaasuusatajad tahavad hommikusööki juba kell pool kaheksa hommikul, hilisõhtul viimastena tagasi olümpiakülla jõudvad uistajad sooviksid aga samuti kella kahe ajal veel midagi hamba alla saada,» kirjeldas Johansen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles