Galerii: Simple Sessioni võitnud 16-aastane rulavirtuoos: kavatsen selle alaga tegeleda surmani

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti suurima ekstreemspordiürituse, Simple Sessioni, rulavõistluse võitis oodatult Jagger Eaton. Vaid 16-aastane supertalent võidutses eilses kvalifikatsioonis, pani finaalis oma esimese sooritusega teistele ette püüdmatu sihi ning parandas siis teisel katsel tulemust veelgi.

«Ma sisuliselt lülitasin oma aju välja. Ma unustasin täiesti ära, et võistlen ja lihtsalt sõitsin,» kommenteeris ameeriklane oma võitu. «Ma armastan siinset parki ja tahtsin lihtsalt nautida võimalust siin üksinda sõita. Olen väga rahul, et mul selleks võimalus tekkis.»

Ka Simple Sessioni teine koht läks ameerikasse – selle teenis oma teise sõiduga Zion Wright. Kolmas oli Vincent Milou Prantsusmaalt. Eestlased finaali ehk 12 parema sekka ei pääsenud.

Kuigi Eaton on vaid 16-aastane, usub ta, et rulasport sobib igas vanuses inimestele. «Mina alustasin sõitmist viie-aastasena ja kavatsen seda jätkata kuni surmani. Ma armastan seda ala, selle atmosfääri ja pakutavaid emotsioone. Ma ei suuda kunagi ära tänada, et ma saan selle alaga tegeleda,» sõnas värske Simple Sessioni võitja, kellest sai 2012 11-aastasena ajaloo noorim X-mängude osaleja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles