Video: kohtunike ränk prohmakas tekitas NBA kohtumises suure segaduse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunike eksimus tühistas Knicksi visatud korvi.
Kohtunike eksimus tühistas Knicksi visatud korvi. Foto: Seth Wenig/AP/Scanpix

Korvpalliliigas NBA kerkisid lõppenud mängudeõhtul tähelepanu keskmesse kohtunikud ja seda mitte positiivsel moel: New York Knicksi ja Toronto Raptorsi kohtumises lasti läbi ränk eksimus.

Mängida jäi 3.49, kui Tim Hardaway Jr. tegi Knicksi 89:86 eduseisul vea Kent Bazemore'ile. Kuna Bazemore üritas sel hetkel sooritada kaugviset, anti talle reeglitepäraselt õigus kolmeks vabaviskeks. Bazemore viskas mööda esimese ja teisegi, mille järel Knicksi mängijad võtsid lauapalli, läksid rünnakule ning Hardaway Jr tabas koos veaga korvi alt.

Imelikul kombel taipasid kohtunikud alles siis, et Bazemore pidanuks saama õiguse ka kolmandaks vabaviskeks. Hämmastaval moel ei nõudnud seda ka keegi Hawksi meeskonnast. Arupidamise järel otsustati kell tagasi keerata ehk minna uuesti olukorda, kus Bazemore'il oli üks vabavise veel varuks: mängida jäi endiselt 3.49 ja Knickis eduseis kärbiti tagasi kolmele punktile ehk Hardaway korv nulliti.

Nagu selgus, tehti vähemalt eksimust märgates kõik õigesti. Reeglid näevad ette, et kui kohtunike eksimuse järel on mängukell tiksunud vähem kui 24 sekundit, on neil õigus olukord «tagasi tuua» ehk vahepeal väljakul toimunud sündmused nullida. Täpselt nii ka seekord tehti, sest Bazemore'i teise vabaviske ja eksimuse märkamise hetke vahele jäi 17 sekundit mänguaega.

Kuna Bazemore tabas talle antud kolmanda vabaviske, jäi Knicksi võimalikust kuuepunktilisest edust alles vaid kaks punkti. Kodumeeskond ei suutnudki edu hoida ja Hawks võitis skooriga 99:96 tänu tabavale lõpusekundite kaugviskele, mille saatis iroonilisel kombel läbi rõnga otse loomulikult ei keegi muu kui Bazemore.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles