Valgetähe teenetemärgi pälviv Kert Toobal ei välista juba lähiajal Eestisse mängima naasmist

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal ei välista juba lähiajal Eestisse mängima naasmist, ent huvi peab selleks tulema mõnelt kohalikult klubilt, mitte temalt endalt.
Kert Toobal ei välista juba lähiajal Eestisse mängima naasmist, ent huvi peab selleks tulema mõnelt kohalikult klubilt, mitte temalt endalt. Foto: Postimees

Täna hommikul avalikustati 166 inimest, kes teenivad Eesti riigi teenetemärgid. Ainsa tegevsportlasena pälvib autasu Eesti võrkpallikoondise kapten Kert Toobal.

«Olin voodist tõusnud ja tegelesin keha liikuma saamise ehk venitamisega, kui telefoni tuli uudis. Eks see oli paras üllatus,» tunnistab Valgetähe IV klassi teenetemärgi teeninud Toobal. «Sportlasena teed ju ikkagi oma asja ja selline uudis on kahtlemata boonus.»

Mida Toobali jaoks riikliku autasu teenimine näitab? «Eks see näitab, et õigesse kohta on panustatud. Selliseid aumedaleid ei anta klubikarjääris, vaid koondises tehtu eest. Ja sinna on nagu natuke tõesti panustatud. Samas, kindlasti on ka enne mind olnud neid võrkpallureid, kes seda autasu vääriks,» sõnab sidemängija endale omase tagasihoidlikkusega.

Kas Toobali karjäärile lisab tunnustus paar motivatsiooniaastat jätkamiseks juurdegi?

«Tavaliselt sellised märgid näitavad, et peaks pigem lõpetama hakkama või oled sellega juba hiljaks jäänud,» naerab Türilt pärit mängija. «Tegelikult pole ma midagi veel otsustanud. Eks treenerid otsustavad, kes suveks Euroliigat mängima pääsevad (Toobali koht koondises on tema enda tagasihoidlikkusest hoolimata sama kindel nagu varem – toim.). Hetkel ei näe ma ühtegi põhjust, miks peaksin tänavuse hooajaga karjäärile joone alla tõmbama.»

38-aastane vanameister ei varja, et tahaks karjääri lõpetama tulla just Eestisse.

«Olen mõelnud selle peale,» tunnistab ta. «Olen ju nii kaua Eestist eemal olnud, et tore oleks kodumaal veel mängida. Huvi peab aga ikkagi tulema teiselt poolt, mitte nii, et Kert Toobal tuleb ja ütleb, et tahab nüüd siin või seal mängida,» muigab oma praeguse koduklubi Rennes’iga kuni hooaja lõpuni seotud olev mees. «Olen pakkumistele avatud. Ma ei saa öelda, et sel suvel oleks veel vara Eestisse tulla, sest kui keegi mingi huvitava projektiga välja tuleb, ei saa sellega oodata, kuna järgmisel aastal ei pruugi seda enam olla. Aga kindlasti leian ka välismaalt veel huvilisi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles