Täna avati Hiiumaal 2018. aasta Euroopa meistrivõistlused jääpurjetamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa meistrivõistluste Monotüüp XV jääpurjetamises avamine Hiiumaal Orjakul 05.02.2018
Euroopa meistrivõistluste Monotüüp XV jääpurjetamises avamine Hiiumaal Orjakul 05.02.2018 Foto: Jaak Nirgi

Täna kell 12:00 kuulutati Hiiumaal Orjakul pidulikult avatuks Euroopa meistrivõistlused Monotüüp XV jääpurjetamises. Homme, teisipäeval kell 10:00 toimuvad esimesed võistlussõidud. Võistluste lõpp, mil selgub ka selleaastane Euroopa meister, on 9. veebruaril.

"Esialgu Saksamaal toimuma pidanud võistlused jõudsid Eestisse Hiiumaale tänu siinsele suurepärasele jää- ja ilmastikuolule, mis Kesk-Euroopas oli sündmuse korraldamiseks kehv ja sobimatu. Veel nädal tagasi oli meistrivõistluste toimumiskoht lahtine. Eesti Monotüüp XV Jääpurjetajate Liit koostöös Eesti Jääpurjetamise Liiduga haaras aga initsiatiivi ning pakkus end välkkiirelt EM korraldajaks. Nii ongi täna Venemaa, Poola, Hollandi, Rootsi ja Eesti sportlased, kokku 28 võistkonda, Orjakul Euroopa meistri tiitli peale jõudu katsumas,” kommenteeris võistluste Eestisse jõudmise lugu Eesti Jääpurjetamise Liidu president Alari Akermann.

Eesti jääpurjetajatest osalevad 32. Euroopa meistrivõistlustel Olev Oolup ja Andrus Padu (Jahtklubi Dago), Ott Kolk ja Juhan Kolk (Saaremaa Merispordi Selts), Indrek Aavik ja Erki Riim (SMS), Meelis Saarlaid ja Urmas Kruusmägi (SMS), Ants Haavel ja Andres Laul (SMS/Kalevi Jahtklubi).

Peavõistlusjuht on legendaarne purjetaja Jüri Šaraškin, kes on ise Euroopa meistrivõistluste pronksmedali omanik ning maailmameistrivõistluste 4. aastast 1978.

"Tore kokkusattumus on, et võistlused toimuvad otse Eesti ühe kuulsaima ja edukaima jääpurjetamise suurmeistri Vello Jürjo koduakna all. Justkui keegi oleks kuskil niite tõmmanud ja tänavu juba 82. sünnipäeva tähistavale Jürjole võistluse otse koju kätte palunud toimetada,” tõi Akermann välja lõbusa seiga võistluste toimumiskohaga seoses.

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Sportland, Matek ja LTT.

Eesti jääpurjetajate tulemused läbi aegade:

http://www.puri.ee/ajalugu/jaapurjetamise-ajalugu/

Monotüüp XV jääpurjeka tutvustus:

http://www.puri.ee/jaapurjetamine/monotuup-xv/

Koduleht:

http://www.esticesailing.ee/

Lisatud fotodel: Monotüüp XV EM avamine Orjakul

Fotode autor: Jaak Nirgi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles