Märten Tamla: kahju, et Kaia Fed Cupil ei mängi. Pettunud olen muidugi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märten Tamla
Märten Tamla Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti tennisenaiskond mängib sel nädalal Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni esimese tugevusgrupi turniiril. Eesti koondis on üles antud koosseisus Anett Kontaveit (WTA 27), Katriin Saar, Elena Malõgina, Saara Orav ja kapten Märten Tamla. 

Turniir toimub 7.-10. veebruarini Tallinnas Tallinki tennisekeskuses. Tallinnasse on oodata Austria, Bulgaaria, Gruusia, Horvaatia, Läti, Poola, Portugali, Serbia, Suurbritannia, Türgi, Ungari, Rootsi ja Sloveenia koondised.

Neljapäeval mänge alustav Eesti koondis loositi alagruppi eeldatavalt nõrgema Portugali ja suursoosiku Suurbritanniaga, kes eelmisel aastal kvalifitseerus Maailmaliiga üleminekumängudele. Brittide esireket on Johanna Konta (WTA 11.) ja Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 27.).

Kohtumisest jääb eemale Kaia Kanepi ning koondise kapten Märten Tamla kinnitas, et on kahju, et ta ei mängi. Ühtlasi ei aita koondist Maileen Nuudi, Maria Lota Kaul ja Valeria Gorlats. 

«Eelmisel aastal ütlesin, et ootame järgmist aastat, siis on kogemusi veel rohkem, aga näe, läks vastupidi. Maileenil tehti randmeoperatsioon kuu- poolteist tagasi nii et kahjuks pole ta sellest paranenud. Seda teadsin ma juba ammu ette ja suure tõenäosusega ta mängida ei saanud,» rääkis Tamla.

«Valeria otsustas õppimise kasuks ja aktiivselt tennist enam ei mängi ja Lotal on  juba pool aastat õlavigastus. Kaiast on mul kahju, et ta ei mängi.»

Kanepi loobus mängimas teda viimased kuu aega vaevanud tervisehäda pärast. Ent kohalikus tennisemaailmas arutletakse juba selle üle, kas Kanepi võis oma haiguse välja mõelda, vältimaks nii kolmapäeval Tallinnas algaval naiste Fed Cupil Eesti esindamist. Sest Kaia poolt sellel võistlusel osalemiseks küsitud 100 000 eurot osutus kohalikule tenniseliidule üle jõu käivaks summaks.

Kaia ütles mulle, et on valmis mängima, kui saab rahaliselt kokkuleppele.

Tamla ei tea, mis otsuse tingis, kuid möönis, et on pettunud. «Eelkõige olen ma pettunud selles, et minu jaoks on asjad segased. Kaia ütles mulle, et on valmis mängima, kui saab rahaliselt kokkuleppele. Summa on aga minu arvates liiga suur. Kõige rohkem olen pettunud ikkagi selles, et tema tiimist tulevad nii segased signaalid,» sõnas ta.

«Loomulikult oli eesmärk kodus teha suuri tegusid. Ma saan aru, et ei tohi sportlasena öelda, et meie eesmärk pole võta, aga me peame olema väga tublid, et gruppi püsima jääda.» 

Tamla kinnitas, et Eesti plaan on keskenduda paarismängule. «Tüdrukud lähevad iga päevaga paremaks, trennis väga hästi mänginud. Rõhk on seatud paarismängule. Otsustan trennide põhjal, kes on teine number.»

Alagrupi võitja läheb 10. veebruaril finaalis vastamisi kas Horvaatia, Ungari, Rootsi või Sloveeniaga. Kõige tugevama koosseisuga on esindatud lõunanaabrid lätlased, kellel on koondises maailma kuues reket Jeļena Ostapenko ja viieteistkümnes reket Anastasija Sevastova.

Kohtumiste otseülekandeid on võimalik jälgida Postimehe ja Kanal12 vahendusel neljapäeval, reedel ja laupäeval algusega kell 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles