Spordi lühiuudised

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tegin õhus salto, kuid vint oli sees ja lendasin mitte asfaldile, vaid õnnelikult suure pehme tiheda põõsa otsa.

Valencia velotuuri 59. kohaga lõpetanud Rein Taaramäe (Direct Energie) kirjeldas viimase etapi ehmatavat kukkumist.

16

Pyeongchangis võistleva venelaste hokinaiskonna liiget viidi treeningult dopingukontrolli, mistõttu jäi harjutuskord poolikuks.

KERGEJÕUSTIK

Uibol MM-pilet sisuliselt taskus

Nädalavahetusel peeti mitmes Euroopa riigis seitsmevõistluse sisemeistrivõistlusi. Parima tulemuse eest hoolitses värske Austria meister Dominik Distelberger 5973 punktiga. Maailma hooaja edetabeli seitsme parema tulemuse osas seega muudatusi ei toimunud ja paremusjärjestuse kolmas mees Maicel Uibo (6039 punkti, pildil) hoiab Birminghami sise-MMi pääsmest kindlalt kinni.

Uibo kõrval läheb MMile praeguse seisuga kindlasti ka Ksenija Balta (kaugushüpe, norm täidetud), lahtine on veel Janek Õiglase (seitsmevõistlus) ja Tony Nõu (400 m jooks) saatus.

KAHEVÕISTLUS

Ilvesele väärt tunnustus

«Kui sportlane teatab isegi, et on elu parimas vormis, võib ta väärida nädala sportlase tiitlit. Eriti kui kõnealune sportlane sai ühel nädalavahetusel kirja karjääri kaks parimat tulemust,» kirjutatakse Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) kodulehel Kristjan Ilvesest, kes saavutas MK-sarja osavõistlusel Hakubas kõigepealt neljanda ja seejärel teise koha. Nende tulemuste põhjal tunnistati eestlane ka nädala parimaks kahevõistlejaks. FISi artiklis tuuakse välja, et meie olümpialootus on suusamäel parem kui suusarajal, ning meenutatakse ka Allar Levandi teist kohta 1993. aasta Courcheveli MK-etapil – tegu on Eesti kahevõistlejate parima tulemusega, mille kordamiseni Ilves nüüd jõudis.

MOTORINGRADA

Soomer on MM-hooajaks valmis

Eestlane Hannes Soomer lööb sel aastal Superbike’ide MMi Supersport alamsarjas kaasa terve hooaja ning tema sihiks on lõpetada kokkuvõttes esikümnes. Mullu üksnes Euroopa etappidel võistelnute arvestuses esikoha võitnud Soomer teeb avastardi veebruari lõpus Austraalias ning harjutas selle eel kätt Valencia ringrajal. «Esimene test võistlusmootorrattaga on seljataga ning selle eesmärgiks oli kontrollida, et kõik töötab, ja teada saada, kas detsembris tehtud eelseadistused toimivad ka selle mootorrattaga. Osa plaanitud tööst jäi küll tegemata nii ilma kui ka ühe kukkumise pärast laupäeval, aga see töö, mis tehtud sai, oli väga kasulik ja Austraaliasse saab minna rahuliku südamega,» selgitas Racedays meeskonna esisõitja.

Vutinaiskonnale võit

Eesti jalgpallinaiskond võitis peatreener Jarmo Matikaineni debüütmängus Katrin Loo väravast 1:0 Maltat.

Pärnu üllatas Valga-Valkat

Koduses korvpalliliigas suutis Pärnu meeskond mõneti üllatuslikult võõral väljakul XX:XX alistada Valga-Valka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles