17-aastane lumelaudur avas USA kullaarve

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumelaua pargisõidu olümpiavõitja Redmond Gerard.
Lumelaua pargisõidu olümpiavõitja Redmond Gerard. Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

Meeste lumelaua pargisõidus krooniti olümpiavõitjaks 17-aastane ameeriklane Redmond Gerard, kes saavutas 87,16 punkti ning avas USA kullaarve. Talle järgnesid ja kahvatumad medalid noppisid kanadalased Maxence Parrot (86,00 punkti) ja Mark McMorris (85,20 punkti).

Gerard haaras kulla viimase vooru sõiduga ning lükkas esikohalt McMorrise. Teiseks langenud McMorris andis endast viimases voorus kõik, kuid kukkus otsustaval hüppel. Viimasena mäest alla tulnud Parrot lükkas koondisekaaslase hõbedalt pronksile.

ENNE VÕISTLUST:

Kvalifikatsiooni võitis kanadalane Maxence Parrot 87,36 punktiga, teine oli Mark McMorris 86,83 punktiga ning kolmas norralane Marcus Kleveland 83,71 punktiga. 

Kukkumisterohkes kvalifikatsioonis sai tõsiselt vigastada Rootsi lumelaudur Måns Hedberg, kes kukkus esimese laskumise viimasel hüppel otse kaelale.

Hedberg oli eelmise aasta märtsis sarnasel kukkumisel murdnud seitsmenda kaelalüli, kuid taastus vigastusest rekordiliselt kiirelt ja naasis sügisel treeningutele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles