Vägev! Eesti tennisenaiskond alistas Portugali (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Eesti tennisenaiskond alustas kodust Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni turniiri 2:1 võiduga Portugali üle. Eestlannadele tagas võidu Eesti esireketi Anett Kontaveidi (WTA 27.) ja 16-aastase Saara Orava paarismäng. Reedel kohtub Eesti Suurbritanniaga.

Avakohtumises väljakule tulnud Katriin Saar kaotas 2:6, 3:6 maailma edetabelis 796. kohal olevale Francisca Jorgele. Anett Kontaveit kohtus teises mängus maailma 598. reketi Ines Murtaga. Esimese seti võitis ta 6:2 ning sai teises setis seisul 0:1 vastase vigastuse tõttu loobumisvõidu. Paarismängus alistasid Kontaveit ja 16-aastane Saara Orav Jorge ja Maria Joao Koehleri 7:6 (1), 7:6 (6). 

ENNE KOHTUMISI:

Eesti tennisenaiskond mängib sel nädalal Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni esimese tugevusgrupi turniiril. Eesti koondis on üles antud koosseisus Anett Kontaveit (WTA 27), Katriin Saar, Elena Malõgina, Saara Orav ja kapten Märten Tamla. 

Turniir toimub 7.-10. veebruarini Tallinnas Tallinki tennisekeskuses. Tallinnasse on oodata Austria, Bulgaaria, Gruusia, Horvaatia, Läti, Poola, Portugali, Serbia, Suurbritannia, Türgi, Ungari, Rootsi ja Sloveenia koondised.

Neljapäeval mänge alustav Eesti koondis loositi alagruppi eeldatavalt nõrgema Portugali ja suursoosiku Suurbritanniaga, kes eelmisel aastal kvalifitseerus Maailmaliiga üleminekumängudele. Brittide esireket on Johanna Konta (WTA 11.) ja Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 27.).

Kohtumisest jääb eemale Kaia Kanepi (WTA 66.),  kes loobus mängimast teda viimased kuu aega vaevanud tervisehäda pärast. Ent kohalikus tennisemaailmas arutletakse juba selle üle, kas Kanepi võis oma haiguse välja mõelda ning loobuda eelkõige raha tõttu - Kanepi küsis alaliidult osalemise eest 100 000 eurot. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles