Olümpia lühiuudised

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

110 000

kondoomi jagatakse Pyeongchangi olümpial 2925 sportlasele.

«Ma pole võisteldes stressis, sest näen tööl tragöödiat ja teisi kohutavaid asju,»

Poola lippu kandev kiiruisutaja Zbigniew Bródka maandab stressi tuletõrjujana töötades

VARIA

Noroviirus viis korraldajad äärmuslike meetmeteni

Pyeongchangis on vaid paar päeva enne olümpiamängude algust valla pääsenud noroviirus. Haiglasse on viidud 42 olümpiaga hõivatud inimest, koguni 1200 korraldustööga seotud isikut on aga igaks juhuks samuti koju saadetud. Kuna olümpiat teenindava personali ööbimispaik asub sportlaste olümpiakülast eemal, loodavad korraldajad, et neil õnnestub viiruse levikut tõkestada.

«Noroviiruse leviku tõkestamisel on kõige tõhusam abivahend informeerimine, millega juba praegu aktiivselt tegeleme. Tahame, et igaüks oskaks olla ettevaatlik ja tähelepanelik. Kuna kõik nakatunud töötajad ja vabatahtlikud tulid ühest piirkonnast (Jinbu), otsustasime igaks juhuks välja vahetada kõik 1200 seal töötanud vabatahtlikku ning asendame nad mujalt saabuvate sõjaväelastega, et viiruse levikut maksimaalselt pidurdada,» selgitas olukorda ROKi spordidirektor Christophe Dubi.

MURDMAASUUSATAMINE

Bjørgen keeldus, Svendsen kannab lippu

Pyeongchangi taliolümpia avatseremoonial kannab Norra lippu laskesuusataja, 32-aastane Emil Hegle Svendsen (pildil). Esimesena pakuti seda võimalust viiendatel talimängudel osalevale Marit Bjørgenile, aga kuuekordne olümpiavõitja otsustas loobuda.

Norralanna keeldus pakkumisest, sest tema esimene võistlus on juba laupäeval ning reede õhtul pakases toimuv avatseremoonia võiks sooritust segada. Svensen rääkis Norra rahvusringhäälingule, et saab Bjørgeni loobumisest aru. «Näiteks Ole Einar Bjørndalenil pole ajakava tõttu kunagi seda šanssi olnud,» sõnas Svendsen ning lisas, et on meelitatud, et saab lippu kanda. «Olen tänulik.»

VARIA

Välismaalasi aitab 14 Eesti spetsialisti

Tuleb välja, et Eesti on päris kõva tasemega talispordimaa, sest meie spetsialistid on kõrges hinnas paljude Pyeongchangi taliolümpiamängudelt medaleid püüdvate koondiste juures.

Eesti Olümpiakomitee teatel töötavad Pyeongchangi olümpial välisriikide koondiste heaks 14 Eesti spetsialisti. USA on akrediteerinud mängudele hooldemehed Oleg Ragilo ja Marek Sanderi, Kasahstani koondis Aleksei Poltoranini tiimi kuuluvad Jaan Alvela, Andrus Veerpalu ja Mati Alaveri, Soome määrdemehe Are Metsa ning Poola enda tippsuusataja Justyna Kowalczyki kauaaegse suusaspetsialisti Peep Koidu.

Leedu laskesuusakoondise treener on Meelis Aasmäe ning määrdefirma Swix heaks töötavad Mihhail Lukertsenko ja Eestis elav norrakas Morten Sahtla. Lisaks kuuluvad võistkonna «Olümpiasportlased Venemaalt» taustajõudude sekka Urmas Välbe, Margo Pulles, Eero Bergman ja Sergei Lopuhin.

Venemaa sportlastelt uus kaebus

32 Venemaa sportlast esitas rahvusvahelisele spordiarbitraažile (CAS) uue apellatsioonkaebuse, et pääseda Pyeongchangi olümpiamängudele.

Olümpia eel protestiaktsioon

Pyeongchangi olümpiamängudele osaks saavat tähelepanu kasutas ära loomaõiguste aktivist Ashley Fruno, kes poseeris Alpensia suusakuurordis olümpiarõngaste taustal poolalasti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles