Juhkami: klubis lõõbitakse, et üheksa varasemat finaali on kaotatud ja ega nüüdki pole võit kindel

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Juhkami rünnakul.
Martti Juhkami rünnakul. Foto: Rennes Volley twitter

Martti Juhkami koduklubi Tourcoing pääses eile hilisõhtul Prantsusmaa karikasarjas finaali, alistades põnevas poolfinaalis võõrsil Poitiers' 3:2. 

Eesti koondise nurgaründaja läks seejuures viiendas geimis seisul 16:16 servima ja lõi kaks nii tugevat pallingut, et vastased ei pääsenud kummalgi korral rünnakule ja mäng oligi läbi.

«Servisin kogu kohtumise vältel hästi ja enesekindlalt. Sellist tunnet polnud kordagi, et lähen lihtsalt palli mängu panema,» ütles Juhkami täna varahommikul rongi oodates.

«Võib vist öelda küll, et tegu on mu karjääri ühe erilisema võiduga,» nõustub rakverelane. «Eks ta ole ka klubi jaoks eriline. Veel eelmisel aastal mängis Tourcoing' ju esiliigas ja kuigi klubi eesmärk on Prantsusmaa tippu naasta, on üllatus, et seda juba esimesel aastal oleme tegemas.»

Võidule lisas maitset juurde seegi, et enne kui Juhkami servima asus, õnnestus Tourcoing'l päästa kolm matšpalli.

«Vahetult pärast matši lõppu hakkasid kõik tantsima ja mööda väljakut ringi jooksma. Kõik olid heas tujus. Aga juba lõõbiti ka, et klubi on varasemalt mänginud üheksas Prantsusmaa liiga- või karikafinaalis, ent pole kordagi võitnud. Ja ega keegi pole kindel, et me ka seekord võidame. Läheme siiski oma parimat andma,» muigab 29-aastane võrkpallur.

10. märtsil Pariisis peetavas finaalis kohtub Tourcoing' Chaumont'ga. 

«Võõrsil kaotasime Chaumont'ile 2:3, mis näitab, et võime nendega mängida küll,» ütleb Juhkami, kes on varasemalt välismaal tiitleid võitnud vaid Austria tugevaima klubi Innsbruciga. 

Eilset võitu tähistada polnud Tourcoing'l aega, sest juba täna varahommikul asuti rongiga teele kodu poole, et nädalavahetusel olulises liigamängus Ajaccioga taas oma parimat võrkpalli näidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles