Ajalooline hetk: Kalev/Cramo ja Tartu kohtuvad meistriliigas 100. korda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Sokk mängus Tartuga.
Sten Sokk mängus Tartuga. Foto: Sander Ilvest

Alexela korvpalli meistriliiga hooaeg jätkub homme kell 19.00, kui BC Kalev/Cramo võõrustab Kalevi Spordihallis Tartu Ülikooli.

Alates hooajast 2005/2006, mil meeskond nimega BC Kalev/Cramo Eesti korvpalliareenile ilmus, on nad Tartu esindusmeeskonnaga meistriliigas kohtutud 99 korda – selle nädala mäng kujutab endast seega igas mõttes ajaloolist sündmust.

Senine omavaheline saldo on räägib Kalevi kasuks numbritega 58:41, seejuures on pealinnaklubi viimasest 15 (meistriliigas peetud) kohtumisest 13 võitnud. Viimati suutsid tartlased Kalevist jagu saada mullu kevadel Balti liigas, koduliigas on suur vastasseis viimasel ajal olnud ühepoolne – Tartu võitis viimati oktoobris 2016. Siiski on ka viimastel aastatel meeldivalt palju kohtumisi lõppenud vaid paaripunktilise vahega, vahendab Kalev/Cramo ametlik lehekülg.

Tartlaste on viimasel ajal (kui välja arvata põrumine TTÜ vastu ja tähtsusetu mäng Ogrega Balti liigas) noppinud võidu Rapla, Pasvalyse ja Valmiera üle, suure vastasseisu kõige staažikama mängumehe Tanel Soku hea vorm (TTÜ vastu visatud 28 punkti on endise kalevlase kõigi aegade Top 3 sooritus meistriliigas!) ja arvestatav täiendus Julius Kazakauskase näol annavad igatahes tasavägiseks mänguks lootust.

Kalevi poolel peab mängu vahele jätma Janari Jõesaar, kes eelmise nädala lõpus vigastas jalga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles